GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Temmuz 2020 Cumartesi 13:23

AK Partili Dağ’dan Soyer’e: Başkan neyin mesajı bu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü “Süt Kuzusu” uygulamasında dağıtılan sütlerde yer alan görseldeki gökkuşağını sordu. Dağ, “İki görsel arasındaki subliminal mesajı bulun” derken Tunç Soyer’e de, “Başkan neyin mesajı bu?” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’in meclisinde yer alan “Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu”nun adının “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” olarak değiştirilmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor.  AK Partili meclis üyelerini komisyondan istifaya götüren isim değişikliği sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana hizmet binasının altında bulunan direkleri ve kolonları gökkuşağı rengine boyamıştı. Zaman zaman meclis toplantıları ve farklı platformlarda LGBT’nin sembolü olan renkler logo, afiş ve uygulamalar nedeniyle tartışmalara neden olmuştu.

Yeni bir tartışma bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde başlayan, kent genelinde 0-5 yaş arası çocuklara ücretsiz süt temininin sağlandığı “Süt Kuzusu” projesi üzerinden başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, süt kuzusunun paketlenmiş görüntülerini paylaştı. Sosyal medya hesabından durumu “Kocaoğlu Dönemi” ve “Soyer Dönemi” olarak ikiye ayıran Dağ, “İki görsel arasındaki subliminal mesajı bulun. Başkan neyin mesajı bu?” ifadelerini kullandı. 

İŞTE DAĞ'IN PAYLAŞTIĞI GÖRSEL: