GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Haziran 2018 Pazartesi 15:47

AK Partili Dağ'dan pano tepkisi: Baskı var!

İzmir’de kentin ana cadde ve meydanlarında bulunan AK Parti ve MHP’ye ait ayaklı panolar toplatıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin yaptığı bilgisini aldık. Ne yazık ki İzmirliler üzerinde baskı siyaseti yapmaya devam ediyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- Genel seçime sayılı günler kala siyasi partiler çeşitli propaganda yöntemlerini kullanmaya devam ediyor. İzmir’de kentin birçok yeri afiş ve pankartlarla donatılırken ayaklı panolar nedeniyle kriz çıktı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve MHP’li milletvekili adaylarına ait ayaklı panolar toplatılarak çöplere atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ve fen işleri ekipleri koordinesinde yapıldığı iddia edilen işlemler sonrasında birçok pano yırtılarak bulundukları yerlerden alındı.

- BÜYÜKŞEHİR'DEN DAĞ'A JET YANIT: BASKILARDAN DEĞİL ÖZGÜRLÜKTEN YANAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kendilerine Büyükşehir ekipleri tarafından bu işlemin yapıldığına yönelik bilgi verildiğini söyledi. Dağ, “Ne yazık ki İzmir’de baskı siyaseti yapıyorlar. Kent yıllardır bu siyaset anlayışına karşı direniyor. İzmir üzerinde uyguladıkları bu baskının tutmayacağını bir kez daha söylüyorum. Seçim dönemlerinde propaganda yapmak demokratik bir haktır. Biz de bu hakkımızı kullanıyoruz. Hem sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor hem de bu tür iletişim yöntemleriyle hemşerilerimize mesajlar veriyoruz. Seçime kısa bir süre kala alan hakimiyetini kaybettiklerini anladılar ki bu yönteme başvuruyorlar. Biz emek ve saygı istiyoruz” dedi.

Dağ, pankart ve afişlerin sökülmesi, panoların indirilmesi gibi eşlemlere karşı parti olarak asla karşı bir tavırda olmayacaklarının altını çizerken, “Buna karşılık bizim de aynısını yapma talimatımız bize yakışmaz. Bu tür bir siyaset yöntemini asla tasvip etmiyoruz. Şimdiye kadar da yaptıklarına yanıt vermedik. Bu yapılan işlemde dikkat çeken bir husus daha var. Ne yazık ki AK Parti ve MHP’nin propaganda araçlarını çöpe atanlar CHP ve İYİ Parti’ninkilere dokunmamışlar. Burada işin aslı zaten ortada” diye konuştu.