GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Temmuz 2024 Perşembe 15:21

AK Partili Dağ'dan Özel'e 'Demiral' tepkisi: Madara olmayın!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in futbolcu Merih Demiral açıklamalarına tepki göstererek, "Söz konusu bizi biz yapan değerler olduğunda bari ya dik duruş sergileyin ya da bırakın kaz yansın, çevirmekle uğraşıp madara olmayın" dedi. 

EGEDESONSÖZ- Futbolcu Merih Demiral'ın EURO 2024 Avusturya maçı sonrası yaptığı sevinç işareti ile ilgili UEFA soruşturma açmıştı. Yapılan açıklamada 'uygunsuz hareket' denilmiş UEFA'nın tutumu sonrası pek çok siyasi ise yaşananlara tepki göstermişti. 

CHP Lideri Özgür Özel ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı görüşme sonrası Merih Demiral ile ilgili açıklama yaparak, "Bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım sıkıntı yok, biz hep böyleydik. Ama bundan birkaç yıl önce bir genç sporcumuz bu sefer zafer işareti yapınca, bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi" dedi. 

AK Partili Dağ ise, Özgür Özel'in açıklamalarına tepki göstererek, "Polis karakoluna saldıran teröristleri “Dersim’in yiğitleri” olarak niteleyen bir terör sempatizanı ile ay yıldızlı bayrağı gururla temsil edip manşetlere taşıyan bir memleket evladını bir tutmak, öz vatanına yabancılaşmaktır" dedi. 

AK Partili Dağ şu ifadeleri kullandı:

CHP Genel Başkanı, Merih Demiral’ın gol sevincini amasız, fakatsız savunamadığı gibi topluma sunduğu “Ama” bir terör propagandası örneği. 

Polis karakoluna saldıran teröristleri “Dersim’in yiğitleri” olarak niteleyen bir terör sempatizanı ile ay yıldızlı bayrağı gururla temsil edip manşetlere taşıyan bir memleket evladını bir tutmak, öz vatanına yabancılaşmaktır.

Söz konusu bizi biz yapan değerler olduğunda bari ya dik duruş sergileyin ya da bırakın kaz yansın, çevirmekle uğraşıp madara olmayın