GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Kasım 2020 Pazar 15:35

AK Partili Dağ'dan o sözlere tepki!

AK Partili Hamza Dağ, Selin Sayek Böke'nin sahada kullanılan ekipmanların Büyükşehir'e ait olduğunu açıklamasının üzerine, "Yapılan bu açıklamalar, ekiplerimiz bir kişiye daha canlı ulaşmak için canı pahasına mücadele ederken olabilecek en gereksiz açıklamadır" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP'li Selin Sayek Böke'nin, "Arama kurtarma için sahada kullanılan ekipmanların neredeyse hepsi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla temin edildi" sözlerine tepki gösterdi.

Böke'nin sözlerine cevap vermeyi depremde zarar gören vatandaşlarımıza karşı bir saygısızlık olarak göreceklerini ifade eden Dağ şu açıklamayı yaptı:

"Bazı siyasetçilerden “Enkazı kaldıran vinç belediyenin vinci, kepçeyi biz gönderdik, biz çalışıyoruz” gibi açıklamalara şahit oluyoruz. Yapılan bu açıklamalar, ekiplerimiz bir kişiye daha canlı ulaşmak için canı pahasına mücadele ederken olabilecek en gereksiz açıklamadır. Bu mantık dışı açıklamalara, yalanlara ve mesnetsiz suçlamalara şu an için cevap vermeyi, depremde zarar gören vatandaşlarımıza karşı bir saygısızlık olarak görürüz. Bunun için susuyoruz. Yaralarımızı sardıktan sonra doğruları tek tek anlatacağız."