GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ağustos 2020 Salı 13:39

AK Partili Dağ’dan körfez temizliği çıkışı: Yatarak olmaz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ Körfez’in temizlenmesi ve koku sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Dağ, “Hepimiz burada yüzmek istiyoruz ama yatarak olmaz” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ’dan körfez temizliği ve kentteki koku sorununa ilişkin açıklamalar geldi.  Vapur ile seyahat eden ve canlı yayında soruları cevaplayan Dağ, temizlik konusunda mesaj verdi.

Milletvekili Dağ, “Bayraklı sahili genel olarak iyi bütün Körfez kokuyor!. Ben de biraz önce gemiye binince büyükşehir belediye başkanımızın ‘dört yıl sonra yüzmeyi düşünüyorum’ sözü aklıma geldi. Ben de ‘inşallah’ dedim. Ama hiç çalışmadan, temizlik yapmadan olmaz. Sadece derelerin temizlenmesiyle Körfez’in tamamen temizlenmesi çok mümkün değil. Körfez’de temizliğin başlamasında bir an önce fayda var. Hepimiz istiyoruz burada yüzmeyi. Bu yatarak olacak bir iş değil” dedi.

İzmir Körfez Tüp Geçiş Projesi’nin durumuyla ilgili soruya da yanıt veren Dağ, “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri davalar açtılar. Süreç uzadı. Bizim bir projemiz vardı. Binali Yıldırım bey öncülüğündeki projeye itirazlar oldu. İzmir kamuoyu büyük oranda destekliyor ama belediyeler destek vermiyor. Kamuoyu hazır olursa biz projeyi yapmaya zaten niyetliyiz” diye konuştu.

BİZE ZUL GELİYOR
İzmir genelinde kırsal köylerde ve mahallelerde yaşanan su problemlerinin sorumlusunun Büyükşehir ve İZSU olduğunu da anlatan Dağ, “Her fırsatta çağrıda bulunuyoruz. Önlem alınmasını istiyoruz.  Büyükşehir bu işlere çözüm üretsin. 2020 yılının Türkiye’sinde bunu konuşmak bize zul geliyor. Bunun üzerinden de siyaset yapmak istemiyoruz.  Bu konuda çözüm üretilsin. Taşıma suyla, tankerlerle su veriliyor” ifadelerini kullandı.