GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2023 Pazar 16:05

AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na TOKİ tepkisi: Yalan ve iftiradan kopamıyorsunuz

AK Parti İzmir Milletvekili  ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOKİ açıklamalarına tepki gösterdi. AK Partili Dağ, "“Ben devleti bilirim” iddiasıyla gezen bir Cumhurbaşkanı Adayı olarak ya TOKİ resmi sayfasına bakmaktan dahi acizsiniz ya da yaren edindiğiniz yalan ve iftiradan kopamıyorsunuz" dedi. 

EGEDESONSÖZ- AK Partili Hamza Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "1984-1999 arasındaki 15 yılda 1 milyon 139 bin 99 konut yapan TOKİ, son 20 yılda 506 bin 861 konut yaptı. Sizce konut sayısı neden bu kadar düşük? Çünkü TOKİ, konut dışında 5'li çetelere kaynak aktarmak için başka işlerde kullandılar. Açıkça söylemek gerekirse, orta sınıfı, hele hele yoksulları resmen unuttular" açıklamasına yanıt verdi. 

Sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'na yanıt veren AK Partili Dağ şunları belirtti:
Kemal Kılıçdaroğlu, “Kurumları itibarsızlaştırma” çalışmalarına şimdi de TOKİ hakkında yalan söyleyerek ve kuruma iftira atarak devam etmiş.  Sn. @kilicdarogluk, tane tane ifade edelim ki idrak etmenizi kolaylaştırmış olalım;

TOKİ 1984’te faaliyete başladı ve 2001 yılı itibariyle 43 bin 145 bağımsız bölüm yapmıştır. TOKİ AK Parti hükümetleri döneminde 1 milyon 200 bin (Yılda ortalama 60 bin) konut üretmiştir. Vadettiğiniz konut ve arsa projeleri, tarafımızdan başlatılmış ve kura sonuçları açıklanmaya başlanmıştır. 

“Ben devleti bilirim” iddiasıyla gezen bir Cumhurbaşkanı Adayı olarak ya TOKİ resmi sayfasına bakmaktan dahi acizsiniz ya da yaren edindiğiniz yalan ve iftiradan kopamıyorsunuz.

İnsan yalan performansınıza tanık olunca “Kılıçdaroğlu’nda yalanın bini bir paraya” diye düşünmeden edemiyor.