GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Kasım 2016 Pazartesi 16:57

AK Partili Dağ’dan HDP’li Kürkçü hakkında suç duyurusu

AK Parti İzmir Milletvekili, HDP İzmir Milletvekili için Başbakan Yıldırım hakkında atılan tweet nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı, ardından iki vekil Twitter’da karşılıklı mesajlarla atıştı.

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü için Başbakan Binali Yıldırım hakkında atılan tweet nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı, ardından iki vekil Twitter’da karşılıklı mesajlarla atıştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, HDP İzmir Milletvekili Kürkçü hakkında suç suç duyurusunda bulacağını belirterek, "Avrupa’yı ağlama duvarı haline getirdiler" dedi.

Konu hakkında avukatlarına talimat verdiğini söyleyen Dağ, Kürkçü’nün paylaşımında hem hakaret, hem de tehdit olduğunu söyledi. Dağ, “Tweette hem hakaret, hem de tehdit var. Onların tarzı bu ve bunu her seferinde yapıyorlar. Burada, ülkeyi yönetenler ve siyaset yapanlar olarak başvuracağımız merci tabiî ki hukuktur. Kendi hakkımızı kendimiz alacak değiliz. Burası bir hukuk devleti” dedi.

Dağ, şöyle devam etti: “HDP’liler, hukuk yoluyla üzerlerine gidildiğinde, hukuki yaptırımlarla karşılaştıklarında Avrupa’daki ağabeylerine, ablalarına ağlama yoluna gidiyorlar. Avrupa’yı ağlama duvarı haline getirdiler. Burada kendilerince meydan okuma işi yapıyorlar. Hukukla karşı karşıya kaldıklarında, mahalledeki çocuğun ağlaması gibi gidip Avrupa’ya başvuruyorlar. Bunlara pabuç bırakacak değiliz. Siyaset temiz dil gerektirir. Bunlar bu yolu her zaman kullanıyorlar.”

Öte yandan AK Partili Dağ’ın suç duyurusu açıklamasına HDP’li Kürkçü’den Twitter yanıtı geldi.

Kürkçü, “Çok alıngansınız! Abdestinden emin olan BB'a "imana gel ya kâfir" denmesinden gocunmazdı. Bahçeli'nin eline düşmek kolay değil!” ifadelerini kullandı.



Dağ da bu açıklamalarını yanıtsız bırakmadı. AK Parti İzmir Milletvekili, “Dini literatüre çok yabancı olduğunuzdan kavramları birbirine karıştırmışsınız. Bilginiz olmayan konularda espri yapmayın. Dini konularda konuşmak samanlıklarda saklanmaya benzemez" ifadeleriyle cevap verdi.