GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mart 2020 Salı 15:30

AK Partili Dağ’dan hastane tepkisi: Ayıp ve hayret verici!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Kiraz’da yapılması planlanan hastane projesinin iptal edilen planlar içinde kalmasıyla başlayan tartışmaya dahil oldu. Dağ, “Kiraz’a hastane yapılmaması uğruna vermiş oldukları mücadele gerçekten ayıp ve hayret vericidir” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Kiraz İlçesi’nde TOKİ tarafından yapılan imar planları içinde yer alan hastane-konut-ticaret ve yurt projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Belediyenin önce TOKİ’ye devredip sonra geri aldığı 289 bin metrekarelik arazi için yapılan imar plan değişikliği Büyükşehir’in dava açması sonrası durdurulmuştu. AK Parti ve CHP arasında krize neden olan mahkeme kararı sonrasında karşılıklı açıklamalar yapılmıştı.

Topa, daha önce AK Parti Kiraz ilçe kongresinde yaptığı konuşmayla giren Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ açıklamalarda bulundu. Kongre salonunda Büyükşehir’e, “engel olmayın, çözümün tarafı olun” çağrısında bulunan Dağ bu kez şu açıklamayı yaptı:

“Devletimiz topyekün sağlıkla ilgili mücadele verirken, CHP’nin İzmir milletvekilleri, il başkanı ve belediye başkanvekilinin Kiraz’a hastane yapılmaması uğruna vermiş oldukları mücadele gerçekten ayıp ve hayret vericidir! Bir hanımefendi belediye başkanına bu kadar üslupsuz söylemlerle saldırmak ve hakaretlerde bulunmak siyasi eleştiri olarak yorumlanamaz ve kabul edilemez. Kiraz sahipsiz değildir. Hastane yapılması hususunda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir”