GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2019 Cuma 09:37

AK Partili Dağ’dan flaş çıkış: İzmir'de kayıp araçlar var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ İstanbul’da kiralık araçların gündeme gelmesi üzerine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kayıp araçların olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrası Ankara ve İstanbul’da göreve gelen CHP’li belediye başkanlarının kamuoyuna yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor. Tasarruf tedbirleri üzerinden başlayan “israf” tartışması sürerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla otoparka çekilen kiralık araçların görüntüsü tartışmalara neden oldu.  Sosyal medyada da hızla yayılan görüntüler sonrası binlerce kişi israf ve savurganlığa tepki gösterdi.

İstanbul üzerinden yeniden başlayan tartışmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da İzmir üzerinden yanıt verdi. Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin envanterinde kayıp araçlar olduğunu söyledi.

Dağ yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir’de araç sayıları üzerinden manipülasyon yapılıyor ve bunun üzerinden bir fotoğraf veriliyor.  Nüfus olarak İstanbul’un 3’te 1’i büyüklüğünde olan İzmir’de toplu ulaşım araçları ve kiralık araçlar hariç 1700’den fazla araç var. CHP’nin matematiğinin tuttuğunu bugüne kadar hiç görmedik onun için şaşırmıyoruz. Bu arada araç konusunda bir yerden başlamak istiyorsanız İzmir Büyükşehir’in envanterinde ki kayıp araçlardan ve İZSU’da ki gereksiz araç fazlalığından başlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.