GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mart 2018 Pazar 15:37

AK Partili Dağ'dan flaş açıklama: İzmir'de yerel seçimde MHP-AK Parti ittifakı sinyali!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "MHP ile ittifak içinde olduklarına değinerek "Yerel seçimlerde de benzer noktada bir çalışmayı İzmir'de yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere ilşişkin olarak flaş bir açıklamada bulundu.

Balçova İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada yerel seçimde MHP ile ittifakın sinyalini veren Dağ, "Yerel seçimlerde de benzer noktada bir çalışmayı İzmir'de yapmaya gayret edeceğiz. Biz ittifak çalışmasını yaparken, bir ve beraber hareket ederken bunu provokasyonla bozmaya çalışanlara karşı uyanığız." dedi.

- AK PARTİ İZMİR'DE PAZAR MESAİSİ: 3 İLÇEDE HEYECAN

AFRİN MESAJLARI
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Birileri Afrin'de işgalden bahsediyor. Biz tarih boyunca gittiğimiz yerleri ihya ederiz. Suriye'de insanların en rahat şekilde yaşadığı, eğitimlerini aldığı yer Fırat Kalkanı ile teröristlerden temizlen Cerablus, El Bab bölgesi." dedi.

Dağ, AK Parti'nin kurulduğu 2001'de günlük faizlerin 7 binlere çıktığı, yazar kasaların atıldığı bir Türkiye bulunduğunu bildirdi.

O günlerde AK Parti'den beklentileri hatırlatan Dağ, "Ekonomik krizi ortadan kaldırsın yeter diye bakmıştık. Yeter ki bu ülkede çarklar dönsün, faizler, enflasyon düşsün. IMF'ye borcumuz, onun bize olan baskısı azalsın diye bekledik. IMF icra direktörü Türkiye'ye geldiğinde gündem 1 hafta boyunca o olmasın dedik. Şimdi bu ülkede, dünyada gündem acaba Recep Tayyip Erdoğan ne diyecek?" ifadesini kullandı.

Dağ, ülke içinde ve dışında Afrin operasyonuna karşı çıkanların şimdi de Membiç'e operasyon yapılmasına karşı çıkan söylemlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Bir CHP genel başkan yardımcısının "Membiç, Afrin kadar kolay olmaz" dediğini aktaran Dağ, şöyle devam etti: "Zannedersiniz Türkiye'nin bir milletvekili değil PYD'nin, PKK'nın sözcüsü gibi konuşuyor. Birileri Afrin'de işgalden bahsediyor. Biz tarih boyunca gittiğimiz yerleri ihya ederiz. Suriye'de insanların en rahat şekilde yaşadığı, eğitimlerini aldığı yer Fırat Kalkanı ile teröristlerden temizlen Cerablus, El Bab bölgesi. Bunu dünya kabul ediyor. El Bab'da 100 yeni okul açtık. 30 bin öğrenci o okullarda eğitim görüyor. Hem Arapça ile hem de Türkçe ile eğitim görüyor. İşte millilik bu. Yeni bir organize sanayi bölgesi kuruluyor, üzerinde Türkçe El Bab Organize Sanayi Bölgesi yazıyor."  (AA)