GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Şubat 2024 Pazartesi 08:29

AK Partili Dağ’dan CHP’ye 'aday' göndermesi: Özel, ‘1 Nisan listesi’ yapmış!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, CHP’nin belediye başkan aday listeleri için konuştu. CHP’nin seçim sonrası olağanüstü kurultaya gidebileceğini söyleyen Dağ, “2014’te ve 2019’da ve 2024’te başkanların yüzde 90'ı değişti. 1 Nisan’dan sonra CHP kongre sürecine girecek ve 'kim benim yanımda olacak' şeklinde adaylar değişti. İzmir’i kim cezalandırıyor, kim gerçekten bir şeyler yapmak istiyor görünüyor” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bir TV ekranlarında Gazeteci Ümit Yaldız’ın sunduğu Söz Meclisten İçeri programında Gazeteciler Fatih Yapar, Ümit Yaldız, Mustafa Yılmaz ve Hanzade Ünuz'un sorularını yanıtladı.

Dağ, CHP’ye belediye başkan aday listeleri üzerinden gönderme yaptı

‘KİM İZMİR’İ CEZALANDIRIYOR GÖRÜNÜYOR’
CHP belediye başkan adaylarının seçimden sonra yaşanabilecek kongre sürecine göre seçildiğini belirten Dağ, “2014’te ve 2019’da ve 2024’te başkanların yüzde 90'ı değişti. 1 Nisan’dan sonra CHP kongre sürecine girecek, 'kim benim yanımda olacak' şeklinde adaylar değişti. İzmir’i kim cezalandırıyor, kim gerçekten bir şeyler yapmak istiyor görünüyor” ifadelerini kullandı.

‘ADAYLARIMIZ KUYUMCU TİTİZLİĞİNDE SEÇİLDİ’
Özel’in partisinin aday tanıtım toplantısında ‘30 ilçenin hepsini kazanacağız’ iddiası üzerine konuşan Dağ, “Başka çaresi yok. Kendi ekibini motive etmek için bir şeyler söylemek zorunda. Biz sahada çalışıyoruz. Çok kaliteli bir ekibimiz var. Adaylarımız kuyumcu titizliği ile seçildi. Demografiye tamamen uygun. Önceki döneminde sol çizgide çalışmış isimler var. Merkez soldan merkez sağdan gelenler var. Onlar kendi ekibini motive etmek için onu söyledi” dedi.