GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2021 Pazar 20:48

AK Partili Dağ'dan CHP Lideri'nin 'borçlanma' sözlerine tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki Çiğli tramvayı temel atma töreninde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı hedef alan sözleri üzerine Bakanlık’tan gelen açıklamalara ilişkin, “Bu kadar kolay yalan söylemek bırakın bir genel başkana bu toprakların bir ferdine yakışmıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki Çiğli tramvayı temel atma töreninde yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ödediği faizin yarısı kadar faizle İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanabiliyor. Hazinenin en son aldığı borç dolayısıyla ödedikleri faiz yüzde 5-6 civarında. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı” ifadelerini kullanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları ardından Kılıçdaroğlu’nun sunduğu argümanların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Sayın Kılıçdaroğlunun devletin hazinesini karalamak için kullandığı argümanların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını özellikle vurgulamak istiyoruz. CHP Genel Başkanının, Hazinenin tahvil ihracı ile uluslararası finansman kuruluşlarından proje kredisi sağlanması arasındaki ayrımı bilmediği görülmektedir" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek şu açıklamalarda bulundu:

“Kılıçdaroğlu’nun bir yalanının daha doğru bilgilerini bakanlık paylaşmak zorunda kaldı. Bu kadar kolay yalan söylemek bırakın bir genel başkana bu toprakların bir ferdine yakışmıyor.”

Ayrıca Av. Dağ, 6 Şubat tarihinde gerçekleştirilen temel atma törenine çağrılmadıklarını belirterek, “Bu iş için özel kalemden telefonla aranmış olsaydık bile katılmak isterdik” demişti.