GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ağustos 2017 Cumartesi 17:03

AK Partili Dağ’dan Büyükşehir’e İEF tepkisi: Fiyasko!

86.’sı düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, fuar açılışında yaşanan gelişmeleri yorumladı. Dağ, “Fuar açılışı organizasyon olarak fiyaskoydu” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de 86.’sı düzenlenen Enternasyonal Fuarı’nın açılışında yaşanan protokol krizi damga vurdu. 26 ülkeden 16 bakan ile bakan yardımcılarının katıldığı açılışta CHP İzmir milletvekillerine arka sıralarda yer verilmesi protesto edilirken vekiller, salonu terk etmişti.

DERS ALINMIYOR
Açılışa katılanların arasında bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaşanan olayları yorumladı. Organizasyon konusunda Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Dağ,  şunları söyledi:

“Protestonun olduğu anda orada yoktum. Geldiğimde önde boş yerler vardı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla kendime ayrılan yere oturdum. Fuar açılışı organizasyon olarak fiyaskoydu. Ne yazık ki artık her fuar açılışlarında bu tür manzaraları yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen ders alınmıyor, hamle yapılmıyor. İzmir Büyükşehir yönetimi, fuar ve organizasyonlar konusunda ‘bu işi yapamıyorum. Mahir değilim’ diyebilir.

TÜRKİYE’NİN ŞANINA, ŞEREFİNE…
Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin iki bakanı, Rusya Federasyonu’nun iki bakanı, Tataristan Cumhurbaşkanı ve onlarca dış temsilci varken açılış bu şekliyle olmamalıydı. Fuar’ın açılışında bu olumsuzluklar olurken Aziz Bey’in birinci sorumlu olarak hiçbir şey yapmadan izlemesi İzmir’in milletvekili olarak beni üzdü.

Türkiye Cumhuriyeti adına çok kötü oldu. 86.’sı gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuar’ının açılışı Türkiye’nin şanına, şerefine layık olmalıydı. Ne yazık ki bunu göremedik.

KİMSE YÖN GÖSTERMEDİ
Karşılama başta olmak üzere her şey çok olumsuzdu. Açılışın ardından bakanlar ve yabancı temsilciler ile fuarın içinde uzun mesafe yürüdük. Stantları gezerken korumalar, bakanlar birbirine çarptı. Nereye gideceğimizi bilemedik. Kimse yön gösteremedi. Mesela Tataristan Cumhurbaşkanı geldiğinde karşılama görevlisi olarak belediye yetkililerinden kimse yoktu. Cumhurbaşkanı’nı Tataristan Büyükelçisi zannettik. Rusya Federasyonu’nun Enerji Bakanı’na fuarda yolu kendi büyükelçisi gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu durumu yönetim ve organizasyon olarak gözden geçirmelidir. Ne yazık ki 86. açılıştan sonra yabancı ziyaretçilerin kafasında olumsuz bir algı kaldı”