GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Temmuz 2020 Pazar 20:49

AK Partili Dağ’dan Başkan Soyer’e yerinde mesaj: Bu yanlıştan vazgeç!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının kolonlarının gökkuşağı rengine boyanmasına tepki gösterdi. Dağ, “ Buradan Sn. Soyer'e çağrıda bulunuyoruz: O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesi olan “Süt Kuzusu” kutularının üzerinde yer alan gökkuşağı renkleri üzerinden alevlenen LGBT tartışması sürüyor.

Konuyu gündeme getirerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in LGBTİ'ye sahip çıktığını belirten ve LBGTİ bireylerin desteklendiğini ima eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın gündeminde bu kez belediye binasının kolonları vardı. Dağ, Konak’ta bulunan Büyükşehir binasının kolonlarında yer alan gökkuşağı renklerinin ne anlama geldiğini sordu. Yerinde inceleme yapan Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu.

İşte o sözler:

“Bu kolonlar İzmir Büyükşehir Belediye binasına ait. Şehrin merkezinde yer alan ve kamuya ait olan bir binayı LGBT’yi simgeleyen renklere boyayarak İzmir'e nasıl bir fayda sağlamayı amaçlıyorsunuz? Sayın Soyer, evinin odalarını LGBT renklerine boyayabilir, kişisel tercihidir. Lakin bir kamu binasını, pedofili ve ensest ilişkileri meşrulaştırmayı amaçlayan bir sapkınlığı simgeleyen renklerle boyayamaz. Sn. Soyer'in başkanlığı döneminde belediye eliyle LGBT'ye açık şekilde alan açılmaya çalışılmakta ve bu konu farklı zamanlarda şehrin gündemine getirilmektedir. AK Parti, kimliği ne olursa olsun, bu ülkede, herkesin eşit vatandaş olarak yaşamasının önünü açtı. Ancak toplumsal ifsada sebebiyet verecek sapkınlıklar karşısında da net bir tavır aldı. Şu bilinmelidir ki; İzmir'de bu sapkın zihniyetin ve onu meşrulaştırmaya çalışan her türlü faaliyetlerin karşısında olacağız. Özelikle kamu zararına sebep olunarak ve 197 bin TL ödenerek bu şehrin en önemli kamu kurumlarından birinin LGBT‘yi çağrıştıracak şekilde boyanmasına sessiz kalamayız.  Buradan Sn. Soyer'e çağrıda bulunuyoruz: O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin”

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtisas komisyonları arasında yer alan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logo çalışmaları tartışmalara neden olmuş, AK Partili üyeler komisyondan istifa etmişti.