GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2021 Cumartesi 14:40

AK Partili Dağ’dan ‘açılış’ eleştirisi: Davet etselerdi katılırdık!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ Büyükşehir Belediyesi’nin temelini attığı Çiğli Tramvayı için davet edilmediklerini söyledi. Yaşanan durum nedeniyle İzmir adına üzüntü duyduğunu belirten Dağ, “Davet etselerdi katılırdık. Sayın Belediye Başkanı Tunç Soyer izin sürecinde ‘birlikte temel atmak nasip olur’ demişti ama bize bir sıradan mesaj gönderdiler. Aranmayı, davet edilmeyi beklerdim” diye konuştu. 

EGEDESONSÖZ – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çiğli Tramavyı için kendisine ‘temel atmayı beraber’ yaparız demelerine rağmen resmi bir davetin gelmediğini, sadece bütün vekillere atılan standart telefon mesajının kendilerine geldiğini belirtti.

Egedesonsöz'e açıklamalarda bulunan Dağ, yaptığı açıklamada ‘Sadece bunun için değil; çiçek festivali için de atıyor, papatya festivali için de atıyor. En azından bu iş için özel kalemden telefonla aranmış olsaydık bile katılmak isterdik’ dedi.

Çiğli Tramvayı’nın proje ve ihale süreçlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kendilerinin de katkıları olduğunu söyleyen davet edilmedikleri sebebiyle üzüldüklerini belirterek “böyle ayrımcılığa tabii tutulmak doğru değil. Sonuç olarak bu tramvayda herkesin bir katkısı var. Cumhurbaşkanımızın da katkısı var, onun adına biz de orada olsaydık İzmir için daha şık bir durum olurdu. Davet etmeyi düşünmemiş oldukları için İzmir açısından üzüldüm. Sayın Belediye Başkanı Tunç Soyer izin sürecinde ‘birlikte temel atmak nasip olur’ demişti ama bize bir sıradan mesaj gönderdiler. Aranmayı, davet edilmeyi beklerdim” dedi.

Dağ ayrıca başta Buca Metrosu olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birçok projesinin Ankara nezdinde takip edilmesine katkı koyduklarını söylerken Konak Tüneli'nin devri, Yeşildere yolunun alt geçit projeleri için Büyükşehir'e tahsisi, kredi onayları gibi birçok projede destek verdiklerini de söyledi.