GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Haziran 2024 Cumartesi 08:51

AK Partili Dağ, büyükşehirin iki ayını yorumladı: Tugay’ın Özel’e karşı duruşu doğruydu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, büyükşehir adaylığı sürecindeki rakibi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın iki ayını yorumladı. Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, büyükşehir genel sekreterliği görevine Aykut Erdoğdu’ya getirmek istemesi ve Başkan Tugay’ın bunu reddetmesini doğru bulduğunu söyledi. Dağ, “Cemil Tugay'ı aday göstererek İzmir’e bir dayatma yaptınız. Çıkan sonuçlardan sonra Özel’de Tugay’ın belediye başkanlığını yapamayacağı kanaati oluşmuş ki, Ümraniye adayını İzmir'e genel sekreter olarak atamaya çalıştı” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki aylık performansı vardı.

GENEL SEKRETER BELİRLEMEDE TUGAY’IN ÖZEL’E KARŞI DURUŞU DOĞRUYDU
Cemil Tugay’ın performansı hakkında değerlendirme yapan Dağ, Özel’in İzmir’de hem kampanya hem de seçim sonrası bürokrat atamaları konusunda müdahalelerini de yorumladı. Dağ, “Genel Sekreterlik sürecinde tartışma yaşandı. Genel merkez sayın Aykut Erdoğdu’yu istedi ancak sayın Tugay kabul etmedi. Sayın Özel; ‘İzmir'e haksızlık yapıyorsunuz, dayatma yapıyorsunuz ve dayatma ile aday belirleme sürecine gidiyorsunuz. İzmirli bize oy verecek gözüyle bakıyorsunuz’ demiştim. Evet kazandınız ancak sonuçların size bir şey anlatması lazım. Kampanya sürecinde Özgür Özel, İzmir'den çıkmadı diyebiliriz. Kampanya döneminde yaptığınız çalışmalar, alınan sonuçlar şunu gösterdi: Aykut Erdoğdu, Ümraniye'de belediye başkanlığını kaybedince, Cemil Tugay'ı aday göstererek İzmir’e bir dayatma yaptınız. Çıkan sonuçlardan sonra Özel’de Tugay’ın belediye başkanlığını yapamayacağı kanaati oluşmuş ki, Ümraniye adayını İzmir'e genel sekreter olarak atıyorsunuz. Ben Tugay'ın duruşunu doğru olduğunu düşünüyorum. Herhalde genel başkan nezdinde İzmir'de kente liderlik yapma konusunda bir soru işareti oluşturduğu kanaatini de İzmirlilerin takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.

ÖZEL, DEĞERLER, KORKULAR ÜZERİNDEN KAMPANYA YÜRÜTTÜ
Genel Başkan Özgür Özel’in seçim sürecinde İzmir’de yoğun mesai yaptığını ve değerler üzerinden siyaset yürüttüğünü söyleyen Dağ, “Tamam kazandınız ancak sonuçlarda bir takım işaretler var. Kampanya sürecinde İzmir’de çok sık mesai yaptınız. Seçim döneminde rakibiniz kimdi gibi sorularıyla karşılaştık. Özgür Özel, 30'a yakın program yaptı İzmir'de. Program yapmadığında da TV'lerde mutlaka İzmir ile ilgili konuştu. İzmir'de konuyu proje ve icraat üzerine çekmeye çalıştık. Sayın Özel ısrarla değerler, korkular üzerinden kampanya yürüttü. Ben siyaseten cevabı veririm bunda sıkıntımız yok. Yine de İzmir’de ne olursa olsun bu polemiklere girmeyeceğiz dedim. Sayın Özel diyordu ki Konak İskelesi’ni Ensar'a verirler. Buralar zaten Büyükşehir’in değil Ulaştırma Bakanlığı'nın. Söylenen söz gerçekçi değil ve yalan. Kendisi de biliyor yalan olduğunu. Karşıyaka İskelesi de Ulaştırma Bakanlığı’nda… Böyle bir şey yıllardır olmamış. İnsanların hassasiyetini kaşıyarak başkanlığı kazansanız ne olacak. 5 yılda herkes çok net görecek” ifadelerini kullandı.