GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Kasım 2016 Pazartesi 12:45

AK Partili Dağ bu kez Kıbrıs’ta FETÖ’yü anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ KKTC’de 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ’yü anlattı.

EGEDESONSÖZ - TBMM Dostluk Grubu üyeleriyle birlikte geçtiğimiz hafta Moğalistan’a giderek FETÖ’yü anlatan ve oradaki Türk okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmesini isteyen AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bu kez Kıbrıs’a gitti.

Girne Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen panelde konuşma yapan Dağ, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ü de ziyaret etti. 15 Temmuz sergisini de dolaşan Milletvekili dağ, öğrenciler ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. 



Üniversitede FETÖ yapılanması hakkında bilgiler veren Dağ, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. FETÖ’nün sadece Türkiye’de değil tüm Dünya’da örgütlenmeyi tercih ettiğini belirten Dağ, konuşmasında Türkiye’de gerçekleşen darbe girişimin uzun yıllardır altyapısının hazırlandığına dikkat çekti. Dağ, darbenin önlenerek Türkiye’nin bölünmesinin engellendiğini, ülkenin uçurumun kıyısından döndüğünü söyledi. Milletvekili Dağ, ayrıca darbeye karşı direnen milletin gösterdiği tavrın tüm ülke insanlarına örnek olması gerektiğinin de altını çizdi.

Öte yandan katılımcılar arasında Alparslan Türkeş’in kızı Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in kardeşi Umay Türkeş de yer aldı.