GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2023 Cumartesi 13:29

AK Partili Bursalı'dan The Economist tepkisi: İşgalciler Kılıçdaroğlu’nu isterler!

AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, The Economist'in kapağına tepki göstererek, "Bu işgalciler tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu isterler. Sebebi çok açık. S-400’leri depoya çekecek, Rusya’yı dışlayacak, NATO’ya emret diyecek, YPG terör örgütü değil vatanını savunan bizim çocuklar diyecek Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını tabii ki isteyecekler. Suriye ve Libya teskerelerini sekiz ay önce mecliste terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin isteğiyle hayır oyu veren Kılıçdaroğlu üç sınavı pekiyi ile geçmişti zaten" dedi. 

EGEDESONSÖZ- İngiliz The Economist dergisi, Türkiye'deki seçimlere günler kala skandal bir kapakla okurlarının karşısına çıktı. Kapakta büyük puntolarla '2023'ün en önemli seçimi' manşeti yer alırken, "Bir sonraki cumhurbaşkanı olması için Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz” denildi. 

The Economist'in kapağına AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı da tepki göstererek, "Seçim günü yaklaştıkça korkuları daha da artan küresel güçlerin operasyon aygıtlarının yalan iftira ve ihanet dolu bu manşetleri Türk milletinin iradesine parmak sallamaktan başka bir şey değildir. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil. Sayın cumhurbaşkanımızın izlediği yerli ve milli çıkarları dayalı politika çizgisi ve Türkiye Yüzyılı hedefi Türkiye düşmanlarını iyice korkuttu. Ancak korkunun ecele faydası yok. Batının operasyon aygıtlarının bu kapaklarına en güzel kapak Türk milleti tarafından 14 Mayıs seçimlerinde sandıklardan verilecektir" dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: 

Seçimlere artık sayılı günler kala Almanya’dan İngiltere’ye Amerika’dan Fransa’ya bütün dergi kapaklarında cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a yönelik saldırı ve düşmanlık içeren kapakları en güzel kapak 14 Mayıs’ta seçim sandıklarında Türk milleti tarafından verilecek. The Guardian’ın “Erdoğan kazanırsa Washington’dan Berlin’e kutlama yapılacak, Der Spiegel’in Erdoğan’ın oturduğu koltuğun üzerinde bulunan hilali parçalayarak Osmanlı yıkılışına gönderme yapması, The Economist’in Erdoğan gitmeli kapakları şaşırtmadı. 

S-400'LERİ DEPOYA ÇEKECEK
Bu işgalciler tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu isterler. Sebebi çok açık . S-400’leri depoya çekecek, Rusya’yı dışlayacak, NATO’ya emret diyecek, YPG terör örgütü değil vatanını savunan bizim çocuklar diyecek Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını tabii ki isteyecekler. Suriye ve Libya teskerelerini sekiz ay önce mecliste terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin isteğiyle hayır oyu veren Kılıçdaroğlu üç sınavı pekiyi ile geçmişti zaten! 

KORKULARI ARTTI
Seçim günü yaklaştıkça korkuları daha da artan küresel güçlerin operasyon aygıtlarının yalan iftira ve ihanet dolu bu manşetleri Türk milletinin iradesine parmak sallamaktan başka bir şey değildir. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil. Sayın cumhurbaşkanımızın izlediği yerli ve milli çıkarları dayalı politika çizgisi ve Türkiye Yüzyılı hedefi Türkiye düşmanlarını iyice korkuttu. Ancak korkunun ecele faydası yok. Batının operasyon aygıtlarının bu kapaklarına en güzel kapak Türk milleti tarafından 14 Mayıs seçimlerinde sandıklardan verilecektir.