GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Eylül 2019 Çarşamba 09:35

AK Partili Boztepe önerdi, Büyükşehir harekete geçti: Her mahalleye kreş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında kabul edilen önerge kapsamında ilçe belediyeleriyle birlikte her mahalleye ihtiyaca ve nüfusa göre kreş açılacak. AK Partili Meclis Üyesi Boztepe’nin önerisiyle hayat geçecek proje ayrıca 5 yıllık kalkınma planına da dahil edilecek. Önerge sahibi Boztepe, “Böyle bir önergenin tüm meclis üyeleri ile birlikte karar olarak alınması ayriyeten çok şık olmuştur. Bu konuda Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederim. İzmir’in çok büyük bir ihtiyacıydı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Hüsnü Boztepe, kentin her mahallesinde kreş açılması talebini başkanlığa sundu.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis oturumunda gündeme gelen ve komisyonlara havale edilen önerge için sonrasında karar alınmıştı. Oy birliğiyle meclisten geçen önerge için açıklamalarda bulunan AK Partili Boztepe isteğinin altında yatan sebepleri sıraladı.

İş hayatında yer alan kadınlara fayda sağlanması açısından İzmir’in her mahallesinde nüfusa ve ihtiyaca göre ilçe belediyeleriyle birlikte hareket edilmesini öneren Boztepe, Büyükşehir Belediyesi’nin, kreş projelerini 5 yıllık kalkınma planına dahil etmesi talebini de iletti.

SOYER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM, OY BİRLİĞİ ÇOK ŞIK OLDU
Boztepe, “İzmir’de takriben 500’e yakın kreş ihtiyacı var. Bu konuda çok talep de var. Vatandaş çocuğunu devlete ya da belediyeye teslim etmek istiyor. Çünkü bu hem daha güvenli hem bütçesine daha uygun oluyor. 500 kreş ya da başka isimle bunlara çocuk bakımevi ve masal evi de denilebilir. Açılacak olan bu yerlerde tahminen 5 bin kişi istihdam edilebilir. Bu 5 bin kişinin en az 4 bin 500’ü kadınlardan oluşur. Burada ayrıca kadın istihdamı da sağlanmış olur. Böyle bir önergenin tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile birlikte karar olarak alınması ayriyeten çok şık olmuştur. Bu konuda Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederim. İzmir’in çok büyük bir ihtiyacıydı. Özellikle çalışan kadınlara büyük bir kolaylık olacaktır. Bu kreşleri özellikle bahçesi olan alanlarda yapmalıyız ki çocuklar toprak ve yeşille buluşsun.Bu çalışmalar büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile ortaklaşa yapılacak. İlimize hayırlı olsun” dedi.