GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ekim 2019 Çarşamba 14:22

AK Partili Başkan o istifanın perde arkasını anlattı: Hiç çalışmadı!

Konak İlçe Başkanı Başdaş, Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttüğü sırada AK Parti’den istifa eden Nazlı Kurt’un kararı hakkında konuştu. Başdaş, İl Başkanı Sürekli ile konuştuktan sonra Kurt’un istifasını kendisinin aldığını ifade ederken, “Hiç çalışmadı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş geçtiğimiz günlerde teşkilatta yaşanan istifa hakkında konuştu.

Konak Belediye Meclisi’nde AK Partili Üye olarak görev yaptığı sırada partisinden istifa eden Nazlı Kurt’un tavrına değinen Başkan Başdaş kararın perde arkasını aktardı.

Kurt’un istifasının İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yle konuştuktan sonra kendisi tarafından alındığını açıklayan Başdaş önemli ifadeler kullandı.

ÇALIŞMIYORDU, GÖRDÜĞÜMÜZ LÜZUM ÜZERİNE GÖREVDEN ALDIK
Kurt’un alanda çalışma yapmaktan kaçındığını söyleyen Başdaş, “Gördüğümüz lüzum üzerine görevden aldık. Ben ilçeyi kazanmak için gelmiştim. Ben birileri nemalansın diye bir şey yapmam. Benim meclis üyemin seçildikten sonra Konak için çalışması lazım. Biz Roman vatandaşlar için olağanüstü şeyler yapıyoruz. Kurslar açıyoruz, madde bağımlılığını bitirmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda Roman vatandaşlarımızın istekleri de var. İş, istihdam yönünde talepleri geliyor. Ben orada gece gündüz koşturuyorum, onu kim arıyorsa, ‘benim işim var’ diyor. Ben de il başkanıyla görüştüm. Seçim sürecinde, ‘ben onların ne isteği varsa koşacağım’ demişti. CHP’li meclis üyesi her gün beni arıyor ‘burada bir şey var’ diyor, bizimkisi yanımda değil. Ben her aradığımda ‘benim işim var, işe gitmek zorundayım’ diyor. O zaman meclis üyesi olup da başkasının önünü kapatmasaydın” diye konuştu.

CHP’YE GEÇERSE GEÇSİN
Kurt’un Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçip geçmeyeceğiyle ilgili konuşan Başdaş, “CHP’ye geçmeyeceğinin sözünü verdi. Geçerse de geçsin, bana faydası olmadı. Ben partiden istifa ederken meclis üyeliğinden de istifa etmesini istedim. Çünkü çalışacak biri gelsin. Hiç çalışmadı” ifadelerini kullandı.