GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2019 Perşembe 10:23

AK Partili Başkan Demirezen'den 'kınama' yorumu: Bayındır farkı budur!

Büyükşehir Belediye meclisinde ortaya çıkan PKK’yı kınama tartışması ilçe belediyelerinin meclis toplantılarında da gündeme geldi. AK Parti’nin iktidar olduğu ilçeler arasında sadece Bayındır’da belediye idaresi meclis gündemine kınama metnini sundu. Tüm partiler bildiriye destek verdi ve PKK kınandı. Belediye Başkanı Demirezen, “Bizim Bayındır olarak farkımız budur. Meclisteki tüm partilere teşekkür ediyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti’nin iktidarda olduğu Bayındır’da belediye meclisi Ekim ayı toplantısında aldığı ortak bir kararla orman yangınlarını üstlenen PKK terör örgütüne ve yandaşlarına kınamada bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ziya Güler, MHP Grup Başkanvekili Osman Kadan ve CHP Grup Başkanvekili Durmuş Köpüklü imzası ile Bayındır Belediye Meclis Başkanlığına sunulan kınamada; “Karabağlar ve Menderes Bölgesi’nde çıkardığı yangınlarda ormanlarımız içinde yüzlerce canlı türü yakan eli kanlı PKK terör örgütü ve bu örgütü destekleyen siyasi parti, kurum, kuruluş ve STK, basın organları ve bu örgütü kullanan uluslararası güçleri Bayındır Belediye Meclisi olarak kınıyoruz” denildi.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve  “01.10.2019 tarihli Bayındır Belediye Meclisinin Ekim Ayı 1.Olağan Meclis Gündeminde Bayındır Belediye Meclisi olarak vatanımıza, milletimize zarar veren başta eli kanlı terör örgütü pkk olmak üzere tüm terör örgütlerini ve destek veren tüm yandaşlarını AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere birlik içerisinde kınadık. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

MECLİSE TEŞEKKÜR
Gelişme sonrasında belediye meclis üyelerine teşekkürlerini sunan Başkan Demirezen, “Bizim Bayındır olarak farkımız budur. Kınamanın, karar almanın yerel ya da genel meclisle alakası yok. Terör örgütünün adı ne olursa olsun her platformda vatanını, milletini seven herkesçe lanetlenmesi ve kınanması gerekiyor. Vatanımıza, bayrağımıza göz dikenin, ülkemizin hep karşısında duranların karşısında net olarak tavır göstermemiz lazım. Bu partiler üstü bir durumdur. Hiçbir parti gözetmeksizin herkesin bu konuda konuşması gerekiyor. Ben Bayındır Belediye meclisine, grup başkanlarına, sağduyulu partilerine teşekkür ediyorum. Kendileri, ‘önemli olan Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüdür. Bu tür konularda her zaman yan yana yürürüz’ dediler. Bu anlayış için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

AK PARTİLİ İLÇELER ARASINDA SADECE BAYINDIR HAMLE YAPTI
İzmir’de orman yangınları sonrasında PKK’yı kınama tartışması yaşanmıştı. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye meclis toplantısında önerge olarak teklif ettiği kınama bildirisi gündeme alınmamıştı. CHP Grubu belediyeler yasasında bulunan bir maddeyi öne sürerek, ‘yerel mecliste siyasi karar alınamaz’ savını ortaya atmıştı. Bu kez AK Parti muhalefette bulundukları ilçelerde önerge hamlesi gerçekleştirmişti. AK Parti’nin iktidar olduğu ilçeler arasında sadece Bayındır’da belediye idaresi ortak metin hazırladı.