GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2018 Çarşamba 10:49

AK Partili Başkan’dan ilginç tepki: Büyükşehir’e yüklendi, Halep’e benzetti!

Torbalı Belediye Başkanı Görmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ilçede yürüttüğü çalışmalar üzerinden hedef alırken, “Hizmeti tek kelime ile eziyete, eziyeti ise siyasi ranta, çukur siyasetine çevirip Torbalı’yı iç savaştaki Halep’e çeviren bu çirkin siyaseti kınıyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’deki AK Partili bazı belediyeler Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde gösterdiği hizmetlere tepki göstermeye devam ediyor. Geçmiş aylarda Menderes’te İZSU çalışmalarından dolayı pankart asan belediye başkanlarına Torbalı da katıldı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçesindeki yol kazı çalışmaları üzerinden ilginç bir benzetmeye imza attı. Başkan Görmez, ‘ İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı’yı Halep’e çevirdi’ başlığıyla paylaşımda bulundu.

Görmez şunları söyledi:

"Değerli Hemşerilerim;

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı’da aylardan beri titizlikle sürdürdüğü bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Hizmeti eziyete, eziyeti çirkin siyasette çevirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Belediyesi'nin sınırlı bütçesiyle asfaltladığı, parke taşı döşediği stabil hale getirdiği kilometrelerce yolu, bulvarı, kaldırımı alt yapı bahanesiyle kazıyor. Kazdıkları yerleri onarmıyorlar, bizim de müdahale etmemize müsaade etmiyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hedefi, kazılan yollarla ilgili olarak Torbalı Belediyesi’ni zan altında bırakmaktadır. Maalesef halkımızın bir kısmı bu gerçeği bilmediği için asfaltlanmış yolları İzmir Büyükşehir Belediyesinin kazdığından habersiz şekilde tepkilerini bize yönlendiriyorlar.

Hizmeti; tek kelime ile eziyete, eziyeti ise siyasi ranta, çukur siyasetine çevirip bizi zor durumda bırakan bu çirkin uygulamaya hep birlikte isyan ediyoruz.

Torbalı’yı iç savaştaki Halep’e çeviren bu çirkin siyaseti kınıyoruz. Sadece İzmir’in değil Türkiye’nin en önemli ticaret merkezinde yaşamı bloke eden, vatandaşlarımızı evlerinden çıkamaz, penceresini açamaz hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bu kasıtlı tutumundan vazgeçmeye, vatandaşlarımızın sağlıklı yaşama hakkına saygılı olmaya davet ediyorum"