GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ocak 2019 Pazartesi 11:36

AK Partili Başkan Adayı Doğan: Karabağlar’ın bir kara bahtı var!

Cumhur İttifakı’nın Karabağlar’daki Adayı Bilal Doğan, “Karabağlar Türkiye’nin en borçlu olduğu belediyelerinden biri. Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik noktasında sınıfta kalmıştır. Karabağlar’ın bir kara bahtı var. 2 dönemdir CHP’nin yetersiz yönetimiyle idare ediliyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti ve MHP arasında oluşturulan Cumhur İttifakı’nın Karabağlar’da 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adayı olarak sahaya sürdüğü Bilal Doğan, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

AK Partili belediye başkan adayı Doğan seçimi kazandığı ve göreve geldiği takdirde ilçede hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verirken mevcut yönetime de eleştiriler yöneltti.

İSTANBUL’DAN BAŞKA RAKİP TANIMIYORUZ
Kentte egemen durumda olan CHP’nin uyguladığı yerel yönetim anlayışını genel olarak hedef alan Doğan, “İzmir’i bir başka şehirle değil İstanbul ile yarıştıracağız. Başka rakip tanımıyoruz. Onu belediyecilik anlamında yakalayacağız. Bunun için de İzmirli seçmenimizin bizi tercih etmesi ve yetki almamız gerekiyor. Projelerimizi vatandaşa anlatacağız” dedi.  

31 MART TARİHİNDE İZMİR, AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞACAK
Doğan, “İzmir’de yarım kalan projeler vardı, onlar yapıldı. Çevre yolları yapılıyor, dünyanın sayılı konteynır limanı yapılıyor. Gördes Barajı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu barajdan su almamak için ısrar ediyor. Amaç AK Parti’nin yaptığı bir projeden yararlanmamak. Kuyulardan su alıyor. Gördes’deki faydalı suyu Kocaoğlu almıyor. Maksat, ‘siz burada bir şey yapmadınız’ demek. 31 Mart tarihinde İzmir, AK Parti belediyeciliğiyle tanışacak” diye konuştu.

KARABAĞLAR’IN BİR KARA BAHTI VAR!
İlçe özelinde konuşan Doğan, “Karabağlar hak ettiği şekilde yönetilmiyor. 500 bin nüfusu olan, neredeyse yayan kent merkezine gidilecek merkezi konumda olan bu güzel ilçemiz yerel anlamda hak ettiği şekliyle yönetilmiyor. Karabağlar’ın bir kara bahtı var. 2 dönemdir CHP’nin yetersiz yönetimiyle idare ediliyor. Karabağlar’da ulaşım, otopark, pazar yeri problemi çözülmedi. Belediyenin görev ve yetki alanına giren birçok iş yapılmadı. Karabağlar Türkiye’nin en borçlu olduğu belediyelerinden biri. 2019 bütçelerine baktığımızda 268 milyon TL gelir 290 milyon TL’lik gider var. Aradaki fark borçlanarak kapatılıyor. Kente bir yatırım yapılmadığını görüyoruz. 48 milyon TL’lik temizlik gideri harcaması var. 200 milyon TL’yi aşan bir borcu var. Karabağlar Belediyesi şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şube müdürlüğü haline dönüşmüş. Karabağlar 2 dönemdir aynı parti tarafından yönetiliyor ama vatandaşa hizmet götüremedi. Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik noktasında sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullandı.