GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mart 2024 Perşembe 13:41

‘AK Parti'ye oy vereceğim’ dedi, açıklama geldi: TKP ile bir bağı yok!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Kemeraltı ziyareti sırasında TKP'li olduğunu söyleyen bir gencin AK Parti'ye oy vereceğini söylemesi üzerine TKP'den açıklama geldi. TKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş Sarı, “Bu kardeşimizin TKP ile bir bağı yok.” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ seçim çalışmaları kapsamında tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı gezerken ilginç anlar yaşanmış, Türkiye Komünist Partili (TKP) olduğunu söyleyen bir genç, Hamza Dağ’a ilk defa AK Parti’ye oy vereceğini söylemişti.

Gencin bu sözleri üzerine ise, Dağ, “CHP’li çok duydum, İYİ Partiden de duydum da TKP’den ilk kez duyuyorum.” yorumunda bulunmuştu.

AK PARTİLİ İDDİASI
Videonun sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından gencin kimliği üzerinden tartışmalar yaşandı. Kimi haber sitelerinde gencin AK Parti'nin İzmir Gençlik Kolları üyesi Tuğrul Mustafa Turgut olduğu ileri sürerken Mustafa Turgut ise söz konusu iddiaları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yalanladı.



‘DAĞ’A OY VERECEK TKP’Lİ OLAMAZ’
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Türkiye Komünist Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş Sarı “Hamza Dağ’a ya da AKP’ye oy verecek bir Türkiye Komünist Partisi üyesi olamaz. Bu kardeşimizin de TKP ile bir bağı yok. Ama TKP'ye sempati duyuyorsa kapımız her zaman açık. Buyursun gelsin anlatalım AKP'ye asla oy vermemesi gerektiğini! AKP'nin neden böyle bir reklama ihtiyaçları olduklarını da anlamış değilim.” dedi.