GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Temmuz 2022 Pazartesi 20:54

AK Parti ve MHP: Nazan Dönmez istifa etsin!

Ak Parti ve MHP Ödemiş Belediye Meclis Üyeleri CHP'li Nazan Dönmez'in geçen mecliste MHP li Belediye Meclis Üyeleri Derya Coşkun ve Ceyhun Kınlı ile olan diyaloğu gündeme düşmüştü.

Yaşanan sözlü tartışmalar üzerine MHP Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı'nın söz konusu tartışmanın muhatabı CHP meclis Üyesi Nazan Dönmez'e yönelttiği “Elini vicdanına koy Nazan Hanım doğruyu söyle. Demirtaş'ın içeride olmasına karşımısın? Değil misin?” sorusuna Nazan Dönmez'in “evet karşıyım” şeklinde cevap vermesi sonucu MHP Belediye Meclis üyeleri meclisi terk etmişti.

Temmuz ayı Meclis Toplantısı öncesi Ak Parti ve MHP li Belediye Meclis Üyeleri Nazan Dönmez ile aynı çatı altında bulunmak istemediklerini belirterek istifa etmesini istediler.

Ödemiş Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasında; "Bilindiği üzere hain terör örgütü ile vermiş olduğumuz amansız mücadelemiz silahlı kuvvetlerimizin kahramanlık destanları ile devam etmektedir. Geçtiğimiz haftalarda maalesef hemşehrilerimizden kahraman şehidimiz Turgut İçeni sevgili peygamberimiz HZ. Muhammed (SAV) komşu olmak üzere son yolculuğuna uğurladık. Vatan sağ olsun.

Bunların üzerine dün Ankara'da gerçekleşen HDP kongresinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet etmek için kurulmuş bir siyasi parti olmakla uzaktan yakından alakası olmayan terör örgütünün siyasi uzantısı olmaktan adeta gurur duyan bu topluluk terör örgütü ve bir daha asla özgürlüğüne kavuşamayacak olan bebek katilinin tezahüratları utanmadan sıkılmadan halaylar eşliğinde zikretmişlerdir.

Burada bulunanların tamamının vatana ihanet içerisinde olduklarından zerrece şüphem yoktur ki. Asıl acı olan bu topluluğa eş başkanlık yapmış 6 - 7 Ekim olaylarında onlarca sivil ve askerimizin canına ve binlerce kamu ve sivil yapılara yarar verilmesinde hainleri sokağa çıkmalarını adeta emretmiş Selahattin Demirtaş için özgürlük isteyen Nazan Dönmez ve aynı düşünceye sahip her kimse esefle kınıyoruz.

Bunu gururla marifetmiş gibi söyleyen bu şahısla aynı meclisi paylaşmaktan utanç duyuyor ve Cumhur İttifakı olarak bu şahsın derhal istifasını yada bağlı olduğu siyasi irade tarafından görevden alınmasını talep ediyoruz" cümleleri yer aldı. (YerelGüç)