GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2019 Salı 20:15

AK Parti ve CHP karşı karşıya: Önerge krizi!

Gaziemir’de AK Partili meclis üyelerinin gündeme getirdiği iki önerge tartışmalara neden oldu. CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda, bütçe olmadığı gerekçesiyle amatör spor kulüplerine yardım edilmesi teklifini, bir binaya kadın ve çocuk konukevi yapılması önerisini reddetti. Arda, “Ne belediyenin mali durumunu ne de kasayı biliyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde meclis toplantısında sunulan iki önerge AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. AK Parti grubu, Gaziemir sınırları içerisinde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine 10 bin TL nakdi yardım yapılması talebinde bulundu. Ayrıca ilçe merkezinde adresi belirlenen ve mülkiyeti belediyeye ait olan bir taşınmaza kadın ve çocuk konukevi inşa edilmesini istedi. Spor kulüplerine yardım Hukuk Komisyonuna katılanların oy birliği ile Plan ve Bütçe ile Spor Komisyonlarının oy çokluğu ret edildi. Kadın ve çocuklar için konuk evi yapılması önerisi de Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna katılanların oy birliği veto edildi.

AK Parti’nin yazılı verdiği önergeyi değerlendiren Belediye Başkanı Halil Arda, “Gaziemir’de 40’ın üzerinde amatör spor kulübü var. Bunların 32 tanesi aktif durumda görünüyor. Kulüp başına 10 bin TL’lik bir rakam 320 bin TL para yapar. Bizim zaten bir yıl içinde spor müdürlüğü olarak ayırdığımız bütçe bu kadar. Ve biz şimdiye kadar bunun 255 bin TL’sini dağıtmışız. Belediye olarak böyle bir mali durumumuz yok. Ekonomik olarak bu rakamı karşılayamayız. Gelirleri ve giderleri bilmeyen arkadaşlar böyle önergeler veriyor. Belediye kasasındaki durumdan haberleri yok” dedi.  Başkan Arda ayrıca, çocuk ve kadın konuk evi olarak faaliyete geçmesi talep edilen yerin konut imarlı olduğunu ve bunun mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Atmaca da, “Nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerin kadın sığınma evi yapması zorunludur. Gaziemir Belediyesi’nin kararı bir lütuf değil zorunluluktur. Belediye başkanının görüşü ile bu konu idare tarafından ret edilmiştir. Ayrıca, Gaziemir’de amatör spor kulüplerine verilecek 10 bin TL’lik destek ile belediye batmaz. Ne yazık ki belediye başkanı ilçeye şaşı bakıyor” dedi.