GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Aralık 2021 Salı 10:42

AK Parti ve CHP arasında 'HDP' gerilimi

AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni sık sık karşı karşıya getiren 'HDP' tartışmaları bu kez de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i karşı karşıya getirdi. AK Partili Dağ'ın Ödemiş'te kullandığı ifadeler sonrası CHP'li Yücel sosyal medya hesabından Dağ'a yanıt verdi. Yücel'in ifadelerinin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İzmirliler de bunu görüyor ve gereğini yapacaktır" dedi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanan 'HDP' polemiği hız kesmeden devam ediyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ dün Ödemiş'te parti teşkilatı ile yaptığı buluşmada Cumhuriyet Halk Partisi'ne 'tezkere' üzerine yüklenirken, " Yuları HDP'nin elinde olan bir CHP var. Yalan mı? Tezkereye hayır demek yuları HDP'ye kaptırmak demektir. Ben Ödemiş'te ve İzmir'de CHP'ye oy veren hemşerilerimi gayet iyi bilirim. Her şey bir tarafa vatan, millet ve mevzi, bayrak olduğunda ne kadar hassas olduklarını iyi bilirim. Mustafa Kemal Atatürk konusu olduğunda ne kadar hassas olduklarını iyi bilirim. Ama şu anda CHP politikası böyle bir politika değildir" ifadelerini kullanmıştı.

DAĞ: YULARI HDP'NİN ELİNDE OLAN BİR CHP VAR!

YÜCEL'DEN 'KAFALAR YİNE GÜZEL' ÇIKIŞI
Dağ'ın açıklamalarına ilk tepki ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile AK Partili Dağ'a tepki gösteren Yücel, "Deniz Yücel "Kafalar yine güzel anlaşılan. Biz, bir kimseyi tanımak istiyorsak Hamza Dağ  ağzından çıkan kokuşmuş safsatalara değil, düşüp kalktığı arkadaşlarına bakarız" ifadelerini ve 'FETÖ, pudra şekerciler, Mafya, Faiz lobisi' etiketlerini kullandı.

TARTIŞMALARA SÜREKLİ'DE DAHİL OLDU
CHP'li Yücel'in ardından 'HDP' tartışmalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'de dahil oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden AK Partili Dağ'a destek veren Sürekli, İzmirlilerin de mevcut durumu gördüğünü iddia etti. Sürekli'nin CHP'yi hedef alan paylaşımı şu şekilde;
"Genel Başkan Yardımcımız Sn. Hamza Dağ’ın CHP-HDP ortaklığı tespiti bir gerçektir… CHP’nin kendi tercihini ve gerçeğini duyunca;  çileden çıkarak saldırıya geçmesini çok iyi anlıyoruz! İzmirliler de bunu görüyor ve gereğini yapacaktır."