GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Şubat 2020 Cuma 10:53

AK Parti teklif etti, Büyükşehir harekete geçti: Mülteciler için komisyon kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Partili Meclis Üyeleri Hüsnü Boztepe ile Fikret Mısırlı’nın Mülteciler Komisyonu kurulmasına yönelik talebi Göç ve Uyum Komisyonu şekliyle karşılık buldu. İncelenen önerge komisyondan gönderildi ve meclis gündeminde kendine yer buldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Partili Meclis Üyeleri Hüsnü Boztepe ile Fikret Mısırlı’nın Mülteciler Komisyonu kurulmasına yönelik talebi Göç ve Uyum Komisyonu şekliyle karşılık buldu. İncelenen önerge komisyondan gönderildi ve meclis gündeminde kendine yer buldu.

Kentte uzun yıllardır zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyelileri ve başka ülkelerden gelebilecek göç dalgasını da kapsayacak çalışmaların yapılacağı komisyonun ayrıca entegre noktasında da kolları sıvayacağı belirtildi.

Önerge gündemde şu şekilde yer aldı:  Siyasal, ekolojik ve demografik nedenlerin yanı sıra iç savaş nedenleriyle ülkesini terk ederek İzmir hudutlarına yerleşen mültecilerle ilgili olarak “Mülteciler Komisyonu” kurulmasına yönelik Yazılı Önergenin; “‘Göç ve Uyum Komisyonu’ ismiyle kurulması” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu.

İZMİR’DE YAKLAŞIK 150 BİN SURİYELİ GÖÇMEN VAR
Milyonlarca insan Suriye’deki iç savaştan dolayı Türkiye ve Avrupa’nın birçok ülkesine göç etmek durumunda kalmıştı. Komisyonla İzmir yerelinde de yüz binlerce insan için çözüm yolları aranmasının amaçlandığı aktarıldı. Mülteciler Derneği’nin 2020 yılının Ocak ayında açıkladığı rapora göre İzmir’de 147 bin 18 Suriyeli nüfusu bulunuyor. Bu rakamın İzmir nüfus oranının yüzde 3.40’ına karşılık geldiği de belirtildi.