GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2024 Cuma 16:04

AK Parti Selçuk adayı Bakıcı’dan Başkan Sengel’e yanıt: Daha yolun başındayız, bu ne öfke?

AK Parti Selçuk Belediye Başkanı adayı ve önceki dönem Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Başkan Sengel’in belediye emekçileri ile buluşmasında yaptığı açıklamayı eleştirdi. Bakıcı, “Birkaç gündür, belediyedeki memur ve işçi kardeşlerimizin, yanlış bilgilerle yanıltılmaya çalışıldığını duyuyorum. Mevcut Başkanın ve ekibinin bu konudaki yaklaşımını ise icra makamının sahibi olarak kendisine yakıştıramıyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Selçuk Belediye Başkanı adayı ve önceki dönem Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıc yaptığı yazılı açıklamada CHP’li mevcut belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i hedef aldı.

Başkan Sengel, geçtiğimiz günlerde belediye emekçileri ile biraraya geldiği bir toplantıda  “. Sizleri ikramiyelerinizden vazgeçin diye imzalara mahkûm etmemek için, sizlere dört ay beş ay maaş verilmediğinde elinize çocuğunuzun isteğini alamayacak pozisyona getirmemek için sizlere sahip çıkmak,  sizi ‘bendensin’ ‘değilsin’ diye işinizden etmemek için Efes Selçuk’tan ve Efes Selçuk Belediyesi’nin emekçilerinden vazgeçmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bakıcı ise Sengel’in açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada şunlara yer verildi:

“Öncelikli güzel kentimize hizmet etmek için yola çıkan ve seçimlere katılan başkan adaylarına başarılar diliyorum. Siyasetin varlık amacı, toplumun her kesimine fayda sağlayacak şekilde yapılmasıdır. Bunu söylüyorum çünkü seçim çalışmalarının henüz çok başında, şahsım üzerinden siyaset yapıldığına ve aslı astarı olmayan söylemlerde bulunulduğuna şahit oluyorum. Bu noktada, kamuoyu algısını baskı altına almaya çalışanların davranışlarını da şaşkınlıkla izliyorum. Halbuki esas olan iş ve proje üzerinden konuşmaktır. Bu, benim siyasi ahlakımın ve tecrübemin getirdiği bir tespittir.

Birkaç gündür, belediyedeki memur ve işçi kardeşlerimizin, yanlış bilgilerle yanıltılmaya çalışıldığını duyuyorum. Mevcut Başkanın ve ekibinin bu konudaki yaklaşımını ise icra makamının sahibi olarak kendisine yakıştıramıyorum. Şehrin emini, makamına yakışır şekilde yol almalı ve davranmalıdır. Bakınız ben, gerek memurluğum gerek akademisyenliğim gerekse belediye başkanlığım döneminde, insanların siyasi tercihlerine her zaman saygı duydum; çalışma huzur ve ortamının tesis edilmesi için çabaladım. Bunu yaparken kimseyi ötekileştirmedim, insanların işi ve aşıyla oynamadım. Çünkü bunun sonuçlarının ne olacağını gayet iyi biliyordum. Bugün de aynı düşüncedeyim.

Oy kazanmak için zam yapmayı hiçbir zaman doğru bulmadım buna karşın mesai arkadaşlarımın özlük haklarını ve kariyerlerini iyileştirmeye özen gösterdim. O yüzden seyyanen zammı değil, özlük haklarını savundum. İnsanların ağızlarına bir parmak bal çalmaktan ve dolambaçlı yollarla insanları istihdam etmekten ise uzak durdum. Ben mesai arkadaşlarımın duygularıyla asla oynamam, onlara gerçekçi çözümler sunarım. Yalan söylemem ve iftirada bulunmam; yanlış olduğunu düşündüğüm şeyi net şekilde ifade ederim. Fikrin, emeğin ve gayretin gücüne inanan bir insan olarak, benim bu konudaki hassasiyetimin ne olduğu ortadadır.

Adaylardan ricam, üslubu ile siyaset yapmalarıdır. Daha yolun başındayız arkadaşlar, bu ne öfke? Yoksa, 1 Nisan sabahın tedirginliği mi sardı sizi? Korkmayın, selam vererek gelmesini bildiğimiz gibi nezaketle uğurlamasını da iyi biliriz.

Takipte kal...”