GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mayıs 2021 Salı 18:41

AK Parti'nin Roman vekili Bekle'den 'Caner Sarmaşık' açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, 30 Nisan’da Suriye’de intihar ettiği iddia edilen Kırklarelili er Caner Sarmaşık’ın bölük komutanı tarafından uzun süredir Roman olduğu için aşağılandığı ve psikolojik baskı altında olduğu iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

EGEDESONSÖZ-  Piyade er Caner Sarmaşık'ın Suriye sınırında İdlib’de vatani görevini yaptığı sırada yaşamını yitirmiş, Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada olayın intihar olduğu belirtilmişti.

İddiaya göre Sarmaşık'ın bölük komutanı tarafından Roman olması sebebiyle sürekli aşağılandığı ve hakarete maruz kaldığı belirtilerek ölümün şüpheli olduğu aktarılmıştı. Yaşanan gelişmeler Roman vatandaşlar arasında infiale sebep olmuş ve birçok kentte vatandaşlar eylemler düzenlemişti.

Konu ile ilgili olarak AK Parti'nin Roman milletvekili Cemel Bekle'den yazılı açıklama geldi. Bekle açıklamasında olayın Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı nezdinde titizlikle sürdüğünü belirtti.

Bekle'nin açıklaması şöyle:

"Öncelikle vatani görevini yerine getirirken hayatını kaybeden kıymetli kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun.

Caner evladımız için yapılan paylaşımları ve çıkan haberleri dikkatle takip ediyoruz. Ortada çok ciddi bir iddia var. Bu iddianın sonuna kadar takipçiyiz. Ve elbette ki bu iddiaların muhatabı yiğit evladımızın askerlik görevini yaptığı birliği yani Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızdır.

Roman toplumu her zaman vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olmuş; hiçbirisine halel getirmemiş; göz dikenin de karşısında çelik gibi durmuştur. Hiç kimse bunu ne sorgulayabilir ne de tek bir söz söyleyebilir.
Konu ile bizzat ilgilenen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar başta olmak üzere devletimizin tüm birimlerine teşekkür ediyorum. 

Devletimizin ilgili kurumları konuyu bilgi ve belgeleriyle en kısa sürede çözüme kavuşturulacaktır"