GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ekim 2018 Pazartesi 15:17

AK Parti’nin meclis üyelerinde adaylık hareketliliği: Kimlerin adı, neresi için geçiyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görevde olan aktif üyelerin ve eski isimlerin bazılarının aday adaylığı noktasında harekete geçtiği öğrenildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre teşkilat metropolde de kırsalda da hareketli günler yaşıyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Siyasi partiler 2019 yerel seçim hazırlıklarının startını verirken bir yandan teşkilat ve örgütlerde aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın, uzun bir süredir kentte iktidar konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) karşısında hummalı bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Adaylar bazında büyük bir titizlikle yol haritası izleyeceği belirtilen AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönem için verdiği ‘yokum’ kararı sonrasında özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile devam ettirilecek ittifaka da güvenerek daha bir istekli hale getirdiği aktarıldı.

Büyükşehir adaylığı için; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in, İl Başkanı Aydın Şengül’ün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın, İzmir eski Milletvekili ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın isimleri parti kulislerinde ön plana çıkıyor. Fakat teşkilatın ilçelerde de en doğru adayı bulmak için sıkı bir çalışma içine girdiği belirtildi.

KİMİN ADI NERESİ İÇİN GEÇİYOR?
Büyükşehir ve ilçe belediye meclislerinde görev yapan aktif isimler ile eski isimlerin aday adaylığı için nabız yokladığı kulislere yansıdı. İl Başkanı Aydın Şengül’ün, ‘hiç kimse adaylık açıklaması yapmasın’ talimatı çerçevesinde adaylık düşüncesi taşıyan isimlerin basına demeç vermekten kaçındığı ifade edildi.

Kulis bilgilerine göre; Meclis Üyeleri Çağlar Haspolat ve Kemal Büyükkesim’in isimleri yerel seçimler için Bayraklı Belediyesi Başkan adaylığı, Bünyamin Demir’in adı da Karabağlar Belediyesi Başkan adaylığı için geçiyor.

Kentin kırsalında da hareketliliğin mevcut olduğu belirtildi. Meclis Üyesi Mustafa Köse’nin de ismi Kemalpaşa Belediyesi Başkan adaylığı için konuşuluyor. 2014 yılında MHP ilçe seçim kazanan ve sonrasında AK Parti’ye geçiş yapan Saliha Özçınar’ın koltukta oturduğu Kiraz’da Özcan Kaymak’ın adaylık noktasında kolları sıvadığı öğrenildi. Başkan Özçınar’ın yeni dönemde devam etmek istediği de aktarıldı.

Meclis Üyesi Halil Güler’in ismi Ödemiş Belediye Başkan adaylığı için konuşuluyor.  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in sağlık sorunları nedeniyle yeni dönemde aday olmak istemediği biliniyor. İlçede ayrıca Belediye eski Başkanı Münir Bezmez’in ismi de aday gösterilebilecekler arasında gösteriliyor.

Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Osman Başterzi’nin adı Selçuk Belediyesi Başkan adaylığı, Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu’nun da ismi Çeşme Belediye Başkan Adaylığı noktasında dillendiriliyor.

GRUP BAŞKAN ESKİ VEKİLİ KARABAĞLAR’I İSTİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan eski Vekili Bilal Doğan’ın ise gönlünden Karabağlar Belediye Başkan adaylığının geçtiği öne sürüldü. Karabağlar için ayrıca 2014 yılında aday gösterilen ve CHP’nin adayı Muhittin Selvitopu’na seçim kaybeden, sonrasında TBMM’nin yolunu tutan İzmir eski Milletvekili Necip Kalkan ve Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un adı kulislerde konuşuluyor.

BALKAN GÖÇMENİ ŞANLI İÇİN ADRES YA GAZİEMİR YA KONAK!
Konak Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kordon İşadamları Derneği Başkanlığı görevini yürüten Ömür Şanlı’nın da teşkilat tarafından Gaziemir ya da Konak’ta değerlendirilebileceği dile getirildi. 'Rakıların Efendisi' lakabıyla da bilinen aynı zamanda Balkan göçmeni olan Şanlı’nın İzmir’in metropoldeki kent dokusuyla örtüşmesinden ve çeşitli sorunların çözümü noktasında inisiyatif almasından dolayı partisine ekstra oy kazandırabileceği aktarıldı.