GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2018 Cuma 15:01

AK Parti'nin adayı Nasır ısrar etti, Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca park ve araç trafiği sorununa çözüm olması için binalara getirilen zorunlu otopark yönetmeliği, AK Parti İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır'ın ısrarlı çabaları sonucu, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla yılbaşına ertelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 28 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan otopark yönetmeliği, trafik sorunlarının çözümü için otopark yapılmasını gerektiren bina ve tesislerde otopark ihtiyacının miktar, ölçü ve diğer şartlarının tespitle giderilme esaslarını düzenliyor; daha önce iki daireye bir otopark yapılırken; şimdi her daireye bir otopark yapılması zorunluluğunu getiriyordu.

İnşaat sektörü temsilcilerinin, dar gelirliye hitap edecek konutlarda, ciddi maliyet artışlarına yol açacağı için şiddetle karşı çıktığı otopark yönetmeliğinin tekrar değerlendirilmesi için yılbaşına kadar ertelenmesi sektöre derin bir nefes aldırdı.

YILBAŞINA ERTELENDİ
İnşaat sektörünü adeta kilitleyecek otopark yönetmeliğinin ertelenmesi için Ankara'da gerçekleşen AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiklerini kaydeden Nasır, Başbakan Yıldırım'ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasekiyle konuyu görüştüğünü ve yönetmeliğin uzatılmasının da karara bağlandığını ifade etti.

AK Parti İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, “Sayın Başbakanımız Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile görüşerek erteleme konusundaki haklı taleplerimizi iletti. Bu süreçte sektörün sesine kulak veren Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Müteahhitlerin daha önce arsa sahipleriyle yaptıkları anlaşmalar ve hazırladıkları projeler bulunduğunu hatırlatan Nasır, sözlerine şöyle devam etti: “Belediyelerde yığılan projelerin zamana yayılması ve çıkan otopark yönetmeliğinin tekrar değerlendirilmesi için bu sürenin uzatılması sektör ve ülkemiz açısından çok önemli bir gelişme oldu. Otopark yönetmeliğinin yıl sonuna ertelenmesi ise sektörün bu konuyu kendi içinde tartışması ve gerekli hazırlık sürecini yaşayabilmesi için çok yerinde bir karardır”