GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2016 Pazar 17:30

AK Parti’li Kaya’dan CHP’ye ‘HDP mitingi’ çıkışı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’li milletvekillerinin HDP’deki gözaltılara karşı İstanbul’da düzenlenen mitinge destek vermesine tepki gösterdi. Kaya, ”CHP ve HDP'nin İstanbul'da düzenlediği miting, iki partinin arasındaki flörtün evlilikle sonuçlandığını göstermektedir" dedi.

EGEDESONSÖZ - Birleşik Haziran Hareketi ve HDP  tarafından, "Teslim olmayacağız" sloganıyla düzenlenen ve 95 parti ile sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Kartal Mitingi'ne AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan tepki geldi.

Kaya, CHP’nin mitinge katılmama açıklaması yapmasına karşın CHP’li milletvekillerinin sosyal medyadan destek vermelerine tepki gösterdi.  

Atilla Kaya Twitter hesabından CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ve CHP İzmir eski milletvekili Mustafa Moroğlu başta olmak üzere partilileri sert bir dille eleştirdi.

HDP İLE ORTAK MİTİNG
Mahmut Atilla Kaya şu ifadeleri kullandı: “CHP, HDP'yle ortak miting düzenliyor, günler öncesinden vatandaşlara çağrı yapıyor, miting başlayınca da ‘biz katılmıyoruz’ diyor, yersen... CHP'nin gelen tepkiler üzerine "mitinge katılmıyoruz" açıklaması yapmasına bakmayın. CHP'li Milletvekilleri alandan tweet atmaya devam ediyor.

DÜŞMANLA İTTİFAKTAN VAZGEÇİN
CHP ve HDP'nin bugün İstanbul'da düzenlediği ortak miting, iki partinin arasındaki flörtün evlilikle sonuçlandığını bize göstermektedir. Lafa gelince "ülkeyi böldürtmeyeceğiz" diyen CHP'nin, HDP ile ortak düzenlediği miting bölücü odakların iştahını kabartmıştır. Biz her fırsatta CHP'ye şunu diyoruz; Türkiye'nin düşmanlarıyla ittifakınızdan vazgeçin, bölücü odaklarla yan yana yürümeyin.

CHP’NİN DURUMU İBRETLİKTİR
AB hayranlığı yapıp İzmir'i Misak-ı Milli sınırlarının dışına çıkarmak isteyen CHP'nin durumu ibretliktir. HDP'nin yeni sırt dayanağı CHP'ye en güzel cevabı, vatanını, bayrağını ve devletini canından aziz bilen İzmirli hemşehrilerimiz verecektir.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Ulusal varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım."