GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Nisan 2018 Pazar 13:24

AK Parti kongre maratonunda son viraj: 3 ilçede kongre heyecanı

İlçe kongreleri maratonunda sona gelindi. AK Parti İzmir'de bugün 3 ilçede kongre heyecanı yaşandı.

AK Parti İzmir'de Aydın Şengül'ün il başkanlığı görevine gelmesinin ardından 3 Mart'ta Bergama'da yapılan kongre ile start alan maratonda son viraja girildi.

AK Parti İzmir'de bugün 3 ilçede kongre heyecanı yaşadı.
Pazar mesaisinin ilk durağı Urla'ydı.
Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye İl Başkanı Şengül'ün yanı sıra il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Urlu Kongresi'nin divan başkanlığını İzmir Milletvekili Necip Kalkan üstlendi.
Kongrede Genel Merkezin 'yola devam' kararı aldığı Ahmet Olgun Bilici sandığa tek aday olarak gitmesi bekleniyordu ancak Önder Şengüler de aday olduğunu açıkladı. 
Divan Şengüler'in adaylığını resmileştirirken kongrede sandığa iki adayla gidildi. Genel Merkez'in adayı Bilici seçimi 218 oyla kazanarak yeni ilçe başkanı olurken, Şengüler 93 oyda kaldı.
Genel Merkez'in seçimi Bilici'ye rakip çıktı. Bilici, Şengüler ile girdiği yarışı kazanarak yeni ilçe başkanı oldu.GÜZELBAHÇE KONGRESİ 
AK Parti Güzelbahçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.. Kongreye AK Parti İl Başkanı Şengül, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 
Genel Merkez AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı için vefat eden Vasfi Şentürk'ün yerine İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Dereci'yi aday göstermişti. Dereci kongrede sandığa tek aday olarak gitti. KONAK KONGRESİ 
AK Parti'de pazar mesaisi Konak İlçe Kongresi'yle sonlandı. Alsancak Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Şengül, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının yanı sıra İzmir Eski Milletvekili İlknur Denizli ve İl Eski Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı. 
Kongrede Genel Merkez tarafından Temel Yıldırım'ın yerine seçilen Mehmet Sait Başdaş sandığa tek aday olarak gitti. 
Çeşme ve Aliağa'da yaşanan çift liste krizi sonrası doğrudan atama kararı alınan AK Parti'de maraton 11 Nisan'da yapılacak Dikili İlçe Kongresi'yle tamamlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılması beklenen AK Parti İzmir İl Kongresi ise 28 Nisan'da Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.