GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Kasım 2019 Salı 17:49

AK Parti İzmir’in kongre takvimi hazır: Üç ilke kararı

AK Parti İzmir Teşkilatı’nın hafta sonu başlayacak kongre takvimi için hazırlıklar tamamlandı. Kerem Ali Sürekli başkanlığındaki il yönetimi ilke kararları aldı. Buna göre, daha önce delege olup oy kullanmayanlar ile seçimde görevlendirilip alana gitmeyenler delege yazılmayacak.

EGEDESONSÖZ-  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayan İzmir teşkilatının yoğun gündemi kongre süreciyle devam ediyor. Parti içinde ilçe delege seçimleriyle başlayacak olan süreç İzmir’de hafta sonu start alacak. Genel merkez ile koordineli yürütülecek çalışmalar sonucunda belirlenen delegeler ilçe kongrelerinde oy kullanarak ilçe başkanlarını seçecek.

AK Parti İzmir Teşkilat Başkanlığı’nın tüm hazırlıkları tamamladığı süreçte Kerem Ali Sürekli başkanlığındaki il yönetimi üç ilke kararı aldı. Buna göre, daha önce kongrelerde delege yazılmasına rağmen herhangi bir gerekçe göstermeden sandığa gidip oy kullanmayanlar bu kongre takviminde değerlendirilmeyecek. Delege listeleri ve kongrelerdeki hazirun cetvelindeki isim ve imzalar karşılaştırılacak. Kongre salonuna gelmeyen, ilçe başkanının seçiminde oy kullanmayan kişiler delege yazılmayacak.

Parti, delege yazılmayacaklar arasına “parti sorumluluğu” gibi önemli bir kıstası daha koydu. Buna göre, yerel ve genel seçimler ile referandum gibi kritik dönemlerde partisi tarafından sandık müşahidi, salon ve okul görevlisi yazılmasına rağmen görev bölgesine gitmeyen, parti görevine sahip çıkmayanlar da asla delege olamayacak.

İl Başkanı Sürekli’nin önerisi kadın ve gençlik kolları başkanlarının da onayıyla üçüncü bir karar daha alındı. Karara göre, ana kademe il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları il yönetim kurulu üyeleri bulundukları ilçelerde delege listelerine yazılmayacak. Bu isimlerin yerine partiye emek vermiş, çabalamış kişiler tercih edilecek. Böylece delege listelerinde boşa çıkan yerler için parti emekçileri ödüllendirilmiş olacak.