GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ağustos 2024 Cuma 18:25

AK Parti İzmir'in eski başkanı Kabak 'ezan'dan dertli: Cazgır gürültüsü!

AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömür Kabak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada evine yakın yerde iki ayrı cami bulunduğunu ve yüksek ezan sesi sebebiyle sorun yaşadıklarını söyledi. Kabak, "Ezan sesi Allah için ibadete çağrı yapan İslam'ın sesi mi, yoksa minik bebekleri her gün 5 defa derin uykusundan uyandıran, ağlatan cazgır gürültüsü mü?" dedi.

EGEDESONSÖZ- 2010 yılında AK Parti İzmir İl Başkanlığından istifa eden Ömür Kabak,  İzmir Valiliği, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Çiğli Kaymakamlığı, İzmir İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediyesi ve Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ı etiketleyerek evlerine yakın yerde bulunan iki ayrı camiden gelen yüksek ezan sesi sebebiyle zor durumda kaldıklarını söyledi.  

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Kabak şu ifadeleri kullandı: 

Ezan sesi Allah için ibadete çağrı yapan İslamın sesi mi, yoksa minik bebekleri her gün 5 defa derin uykusundan uyandıran, ağlatan cazgır gürültüsü mü?

Artık sabrımız kalmadı; bu yüksek sesli bağırtıyı lütfen kısın.

11 aylık bebeğimizi her seferinde uyandırıyor. Etrafta daha yüzlerce bebek, yaşlı ve hasta var.
Evimiz İzmir Çiğli Evka 2'de Çifte Minareli Cami ile Burak Camisi arasında, her ikisine 600'er mt uzaklıkta.

Bu konuda özel görev ve yetkisi olmasa da belde halkının huzur ve mutluluğu için seçilmiş olan belediye başkanlarımızdan da devlet katında girişim ve ilgi bekliyoruz.