GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Şubat 2023 Çarşamba 20:34

AK Parti İzmir'i şoke eden olayda yeni gelişme… Eski başkan ve kardeşi intihar mı etti?

AK Parti İzmir eski İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel ile kardeşi Berke Yüksel’in ölümünde detaylar belli oldu. Ankara-Ayaş Jandarma Karakolu’nun ön izleme raporuna göre iki kardeşin bir dinlenme tesisine geldikleri ve otomobilin içinde intihar ettikleri kaydedildi. Olayın intihar olup olmadığının kriminal incelemesi sonucunda netleşeceği kaydedildi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Teşkilatı’nı şok eden olay Ankara’nın Ayaş ilçesi sınırlarında bulunan Kocalar Dinlenme Tesisi’nde meydana geldi.

İddiaya göre, Gaziemir eski belediye başkannı Adnan Yüksel’in oğlu olan ve bir dönem AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Adil Yüksel, müteahhitlik yaptığı dönem içerisinde ekonomik sıkıntı içerisine girdi.

Ekonomik sıkıntılarını çözmek için Ankara’ya giden Adil Yüksel ve Berke Yüksel, borçlarını ödemek için kredi talebi ile ilgili bazı bankalarla görüşme yaptığı iddia edildi.

Görüşmelerden olumlu sonuç alamayan Yüksel kardeşler İstanbul yolu üzerinde bulunan Kocalar Dinlenme Tesisi’ne geldi. İki kardeş iddiaya göre burada hayatına son verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Adil Yüksel ve kardeşinin öldüğünü tespit etti.

JANDARMA ÖNİZLEME RAPORUNDA ‘İNTİHAR’ DEDİ
İki kardeşin ölümü kent siyasetinde şok etkisi yaratırken olayla ilgili yeni detaylar belli oldu. Olay yeri inceleme için bölgeye giden Ayaş Jandarma Karakolu yetkilileri yaptıkları ilk inceleme sonucunda otomobilin içinde iki silahın bulunduğunu tespit etti. Yetkililerin hazırladıkları ön raporda ise iki kardeşin birlikte intihar ettiklerinin belirlendiği kaydedildi. Olayın intihar olup olmadığının kriminal incelemesi sonucunda netleşeceği kaydedildi.

İki kardeşin cenazelerinin İzmir’e getirildiği bildirildi.

Adil Yüksel, Eylül 2021'de Dilay Fidanoğlu ile hayatını birleştirmişti.

Adil Yüksel Kimdir ?

14 Eylül 1988 tarihinde, İzmir'de dünyaya geldi.

Eğitim hayatını İzmir'de tamamlayarak, Dokuz Eylül Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Ortağı olduğu ‘’DETAŞ Proje Yönetimi’’ şirketinde, proje yönetimi ve teknik danışmanlık konularında faaliyet gösteren Adil Yüksel mühendislik bilimi ve çevre konusundaki araştırmalarına devam etti.

Siyasi yaşamına 2006 yılında Ak Parti ile başlayan Adil Yüksel 2009 yılına kadar İzmir Gaziemir Gençlik Kolları İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2011 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi ile Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Adil Yüksel, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

2015 yılında yapılan İzmir İl Kongresinde yedek yönetim kurulu üyeliğine seçilen Adil Yüksel aynı yıl yapılan İzmir İl Gençlik Kolları Kongresinde yönetim kurulu üyesi oldu. Gençlik Kollarında Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrası İzmir İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atanan Adil Yüksel, 2016 yılı Ocak ayında da İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve getirildi.

Adil Yüksel 2018 yıl Nisan ayında görevini devretti.

Ak Parti 27. dönem İzmir 2. bölge 7. sıra milletvekili adayı oldu.