GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Eylül 2017 Cumartesi 21:07

AK Parti İzmir eski milletvekili öyle bir şey paylaştı ki!

AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait'in sosyal medya hesabından paylaştığı karikatür dikkat çekti. Sait, Almanya’da çizilen ve Türkiye’nin Erdoğan tarafından idam edildiğini tasvir eden bir karikatür paylaştı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye ile Almanya arasında bir süredir devam eden krizde herhangi bir ilerleme kaydedilemezken Almanya'nın ekonomik yaptırım ve Türkiye'nin AB’ye üyelik süreci ile ilgili tehditleri devam ediyor.

Diğer yandan Almanya’da özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı bir kampanya da yürütülüyor. Bu kampanyanın önde gelen isimlerinden bir tanesi de karikatürist Marin Kamensky. Kamensky'nin Erdoğan'ın Ortadoğu ve Avrupa'daki politikalarını eleştirin onlarca karikatürü bulunuyor.

INSTAGRAMDAN PAYLAŞTI
Kamensky’nin karikatürlerinden birini ise bu kez şaşırtıcı bir isim paylaştı. AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait, Instagram hesabından Kamensky’e ait paylaştığı bir karikatür dikkat çekti. Karikatürde idam sehpasına çıkarılan ve yüzü Türk bayrağı ile sarılmış bir kişi ile Türkiye tasvir ediliyor. Erdoğan ise cellat olarak tasvir edilirken karikatürde Erdoğan'ın uçurumun kenarında tahta üzerinde bulunduğu görülüyor. Karikatür ile Erdoğan'ın Türkiye'yi idama götürdüğü ve Türkiye ile birlikte kendisinin de uçuruma yuvarlayacağı anlatılmak isteniyor.

Bu karikatürü paylaşan Rıfat Sait'in paylaşımında ise “Son zamanlarda gördüğüm en mantıklı tespiti Marin Kamnesky yapmış” denmesi dikkat çekti. Sair, bir süre sonra paylaşımı hesabından kaldırdı.