GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2019 Cumartesi 14:52

AK Parti İzmir’de yeni başkan kim olacak?

Aydın Şengül’ün il başkanlığını bırakmasının ardından göreve gelecek isim noktasında meraklı bekleyiş başladı. Genel merkezden gelecek heyetin teşkilatta temayül yoklaması yapacağı öğrenilirken ortaya eski milletvekilleri ve belediye başkanlarından bazı isimler atıldı. Ayrıca mevcut yönetimde görev yapanlardan da öne çıkanlar oldu.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan istifa eden Aydın Şengül’ün ardından gözler parti kulislerine çevrildi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ya da genel merkezden gelecek bir heyetin İzmir’de temayül yoklaması yapacağı aktarıldı. Pazar günü gerçekleştirilecek temayüle (eğilim yoklaması) il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katılacak.

Başkan belirleme noktasında ilçelerden yönetim kurulu üyelerini çağrılacağı aktarıldı. Teşkilatta görev yapan ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları mensuplarına 'başkan olarak kimi istiyorsunuz?' sorusunun yöneltileceği ve alınan isimlerin Ankara'da değerlendirileceği belirtildi. 3 kademedeki herkesin oy hakkının olacağı öğrenildi. 

Süreçte Şengül’ün ardından göreve gelebilecek isimler noktasında bazı iddialar ortaya atıldı. Bir çok isim çalışmalara başlarken sürpriz isimler gündeme geldi. Başta, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi'nin seçim çalışmalarında aktif görev alan İzmir eski Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ile İlknur Denizli olmak üzere bazı isimler gündeme geldi.

Parti kulislerinde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçen dönem Grup Başkan Vekilliği görevini yürütmüş olan, Karabağlar Belediye Başkan Adayı ve eski İl Başkan Yardımcısı, SKM eski Başkanı Bilal Doğan'ın, Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Tanfer Kemerli'nin, il eski yöneticisi Maksut Karaosman'ın, Seferihisar Belediyesi eski Başkanı Hamit Nişancı'nın, Aliağa Belediyesi eski Başkanı Tansu Kaya'nın, Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Arif Uğurlu'nun, Konak İlçe eski Başkanı Temel Yıldırım'ın, karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, 2014 yerel seçimlerinde partinin Aliağa Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Etem Yorulmaz, eski il yöneticilerinden Mehmet Girgin, Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) İzmir Şubesi’nin eski Başkanı Ümit Ülkü’nün adı başkanlık için konuşuluyor.

Partide eski görev yapmış isimlere de dönülebileceği dile getirilirken Şengül'den önce partide 4,5 yıl belediye il başkanlığı yapan Bülent Delican'ın da ismi gündeme geldi. Delican'ın dışında eski Milletvekilleri Ali Aşlık ve Rıfat Sait'in de isimleri bazı kesimler tarafından masaya yatırıldı.