GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Şubat 2019 Çarşamba 14:58

AK Parti İzmir’de şok: ‘Haberim yok’ dedi, istifa etti!

Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP ile AK Parti’nin Aliağa’da belediye meclis üyeliği aday listesinde yer alan Hançınar adaylıktan istifa etti. Hançınar başvuru yapmamasına ve meclis üyesi olmak istemediğini belirtmesine rağmen AK Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın tarafından listeye yazıldığını söyledi. Hançınar, “Benim haberim dışında gerçekleşmiş adaylıktan istifa ediyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimleri için Aliağa’da hazırladığı belediye meclis üyeliği aday listesinde başvurusu olmamasına rağmen yer aldığını öğrenen Mehmet Fesih Hançınar istifa etti.

İlçe Seçim Kurulu’na dilekçesini veren AK Partili Hançınar konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

LİSTEDE YER ALMAK İSTEMİYORUM DEMEME RAĞMEN YAZMIŞLAR
Hançınar, “Ben süreçte belediye başkan aday adayıydım. Seçim çalışmalarını yürüttük. ‘İttifak kararı çıktı’ dediler. ‘Eyvallah’ dedik. ‘Bu ittifak kararına saygıyla yaklaşıyoruz’ dedik köşemize çekildik. İlçe Başkanımız Kazım Sayın’ın Belediye Başkanı Serkan Acar ile konuştuğunun, kendisine belediye başkan yardımcılığı teklifinin yapıldığı iddiası var. Benim meclis üyeliği adaylığına herhangi bir resmi başvurum yok. Bir gün öncesinde ‘kesinlikle listede yer almak istemiyorum’ dememe rağmen, beni kendi kafasına göre listeye yerleştirmiş. Listenin en sonuna yerleştirmiş. Amacı burada partiyi bölmektir. Benim haberim dışında gerçekleşmiş adaylıktan istifa ediyorum” dedi.

ALİAĞA’DA CUMHUR İTTİFAKI’NIN KARŞILIĞI OLMADI 
Hançınar ayrıca, “Aliağa’da Cumhur İttifakı’nın bir karşılığı olmadı. Aliağa’da 5’inci parti olan MHP’ye 2’nci parti olarak ilçeyi emanet ettik. Ona rağmen eyvallah dedik. Buna rağmen kirli koşullar oluşturuyorlar. Bu bizde derin bir huzursuzluğa neden oldu. Bizim düşüncemiz partinin biran öce toparlanmasıdır. Bakıyorum öyle bir süreç de mümkün değil. Partideki çatlak giderek büyümüş vaziyettedir” ifadelerini kullandı.