GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2023 Perşembe 12:44

AK Parti İzmir’de revizyon kapıda… Saygılı’nın yönetiminde kimler yer alacak?

AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine Bilal Saygılı’nın getirilmesinin ardından il yönetimi Saygılı’nın elini rahatlatmak için istifalarını sunmuştu. İstifalar ardından yeni il yönetiminde kimlerin yer alacağı merak konusu… Edinilen bilgilere göre yeni yönetim belirlenmesi konusu milletvekili listelerinin teslim edileceği son gün olan 9 Nisan sonrasına bırakıldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir’de eski İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin milletvekili aday adaylığını açıklaması sonrası il başkanlığı görevine MÜSİAD eski Başkanı Bilal Saygılı getirilmişti.

Saygılı’nın AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine başlamasının ardından ise gözler Kerem Ali Sürekli’nin oluşturduğu il yönetimine çevrilmişti. Milletvekilliği aday adaylığı için Sürekli’nin yönetimindeki 11 isim Saygılı’nın ‘kendi yönetimini oluştururken elinin güçlenmesi’ gerekçesiyle istifalarını sunmuştu. İstifalar sonrası yeni yönetimin belirleneceği tarih merak konusu oldu.

KRİTİK TARİH 9 NİSAN
Siyasi partilerin seçimlerde listelerde yer alacak milletvekilleri adaylarını YSK’ya bildirmesi için son tarih olan 9 Nisan’a odaklanmış olan AK Parti İzmir İl Başkanlığı, yeni yönetim ile ilgili kararını bu sürecin tamamlanmasının ardından vereceği öğrenildi.

ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETMEYENLERLE YOLA DEVAM…
Kulislerde İl Başkanı Saygılı’nın Sürekli döneminden kalan ve milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmeyen isimler ile devam edeceği öğrenildi. İstifa edenlerin yerine gelen yedek listede parti içi uyumu olan, yeterli donanıma sahip isimlerle de devam etmesi beklenen Saygılı, yönetimde en fazla birkaç revizyona gideceği aktarıldı.

HEDEF KONGRE
Parti içindeki uyumu ve çalışmayı 14 Mayıs’taki seçimlere kadar bozmak istemeyen Saygılı bu nedenle büyük değişiklikler yapmayacağı öğrenildi. Saygılı’nın kendi yönetimini belirlemesi için seçimlerden sonra gerçekleştirilmesi planlanan kongreyi beklediği belirtildi.