GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2018 Cuma 17:49

AK Parti İzmir’de kongre maratonu: Bayındır’da Demirezen’le devam…

İzmir İl Teşkilatı geçmiş dönemde ara verilen kongre sürecine yeni İl Başkanı Aydın Şengül’le devam ediyor. Gün içinde sadece Bayındır’da sandık kuruldu. İlçe Başkanı Demirezen tekrar seçildi ve güven tazeledi. Demirezen 429 delegenin 343 tanesinin oyunu aldı.

EGEDESONSÖZ-AK Parti’de genel merkez tarafından ara verilen kongre süreci için devam düğmesine basılmasının ardından seçimler tüm hızıyla gerçekleşiyor.  İzmir’e gerçekleşen atamayla birlikte 4 yıllık görev süresi noktalanan Bülent Delican’ın ardından koltuğu ikinci kez devralan İl Başkanı Aydın Şengül ve kurmayları adeta kenti mercek altına aldı.

Geçtiğimiz hafta sonu Bergama, Kınık, Beydağ ve Kiraz’da mevcut başkanlarla yola devam edildi. AK Parti’de gelenekselleşmiş hale gelen tek listeli kongrelerde başkan adayları rakipsiz bir şekilde ipi göğüslüyor.

İl Başkanı Şengül ise her gittiği kongrede 2019’da gerçekleşecek seçimler için İzmir özelinde iddialı açıklamalarda bulunurken oluşturulacak kadroların önemine vurgu yapıyor.Teşkilat çıkardığı takvim kapsamında öncelikle görevlerine devam edecek 11 ilçede karar kılmıştı. 19 ilçede ise temayül çalışmaları gerçekleşti. Gelişmelerin ardından Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen, Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilcimen ve Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi ile de yola devam kararı alındı. Böylelikle değişim yaşanacak ilçe sayısı en fazla 15 olacak.

DEMİREZEN GÜVEN TAZELEDİ
Gün içinde Bayındır’da delegenin önüne sandık konuldu. İlçe Başkanı Uğur Demirezen’in tek aday olarak çıktığı seçime İl Başkanı Aydın Şengül'ün yanı sıra İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve AK Parti Kadın Kolları Başkan Gözde Keskin katıldı. Kongrede İlçe Başkanı Demirezen güven tazeleyerek  yeniden seçildi. Demirezen 429 delegenin 343'ünün oyunu aldı. 

Demirezen’in listesi şu şekilde:HAFTA SONU NERELERDE SANDIK KURULACAK?
10 Mart Cumartesi; Karabağlar’da, 11 Mart Pazar; Menderes ile Torbalı’da, 18 Mart Pazar ise; Kemalpaşa ve Bayraklı’da delegenin önüne sandık konulacak. Tüm ilçelerde mevcut başkanlarla yola devam edilecek. İlerleyen günlerde ise değişim yaşanacak 15 ilçenin seçim takvimi oluşturulacak.

SEFERİHİSAR ERTELENDİ
10 Mart Cumartesi günü yapılacak Seferihisar kongresi ileri bir tarihe ertelendi.