GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mart 2023 Cuma 10:17

AK Parti İzmir'de ilçe başkanları istifa etti!

AK Parti İzmir’de, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimler için milletvekilliği aday adaylığı istifaları start aldı. Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat ile Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, Mayıs ayında gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimlerinde aday olabilmek için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Seçim 14 Mayıs’ta’ ifadeleri kullanması sonrası AK Parti'de seçim süreci hızlandı.

AK Parti İzmir’de de milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler kulis çalışmalarını sürdürürken,  aday adaylığı için ismi geçen bazı ilçe başkanlıkları ise resmi olarak istifalarını açıklamaya başladı. Karaburun, Karabağlar, Balçova,  Bayraklı,  Menemen ve Gaziemir İlçe Başkanlarının istifalarının il yönetimde hazır bulunduğu kulislerde yer alırken, Bayraklı ve Balçova ilçe başkanlıklarından kritik bir hamle geldi.

Sosyal medya hesabından istifasını açıklayan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, “İlçe Başkanlığı görevimden bugün itibariyle Milletvekili Aday Adayı sürecim sebebi ile, Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaşlarımız ile birlikte istifa etmiş bulunuyorum. Bu bir veda değil, biliyorum ki hepimiz için yeni bir başlangıç... Durmak yok yola devam” mesajı ile birlikte aday adaylığını duyurdu.

Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan ise "2018 yılından bu yana büyük bir onurla yürütmüş olduğum AK Parti Balçova İlçe Başkanlığı görevimden 2023 Genel seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa etmiş bulunuyorum" ifadelerini kullandı.