GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 14:48

AK Parti İzmir’de gündem yerel seçim… İşte öne çıkan isimler!

Yerel seçim öncesi belediye başkanlığı için adaylık başvurularının tamamlandığı AK Parti İzmir’de büyükşehir ve ilçeler için çok sayıda talep geldi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlere hazırlanan AK Parti Genel Merkezi’nin belediye başkan adaylığı için açıkladığı başvuru tarihi bitti. Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilecek süreye kadar genel merkez ve istisnai başvuruların kabul edileceği öğrenilirken ilk açıklanan takvime göre listeler şekillendi.

AK Parti İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık, İşadamı Ercan Turan gibi isimlerin resmi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı başvurusu yaptığı partide seçim sonuçlarına göre güçlü olunan yerlere rağbet arttı. Partinin oy oranı ve seçim dengesine göre adayların sayısı artış ya da azalma gösterdi. Partide görev yapan yeni- eski birçok ismin başvuru yaptığı listede aday adayları yeni dönemde göreve talip oldu.

Bayındır’da Belediye Başkanı Uğur Demirezen’e parti içinden rakip sadece İlhan Öztürk çıkarken, partinin güçlü olduğu Bayraklı’da AK Parti İzmir eski Gençlik Kolları İl Başkanı Bilal Kırkpınar ve eski İlçe Başkanı Mikail Bilici isimleri öne çıktı. Bornova’da Cevdet Çayır, Musa Çevik, Levent Taşer, Buca’da eski İlçe Başkanları Hakan Kalfaoğlu ve Mehmet Girgin ile eski Meclis Üyesi Adnan Öztekin ve Ahmet Selik, Çiğli’de eski sendikacı Mehmet Ali Kalafat ve Meclis Üyesi Nedim Arslan, Dikili’de eski İlçe Başkanı Önder Akşengür,  Foça’da Sinem Atan ve Ali Haydar Çapçı, Gaziemir’de Deniz Doğan ve Erdem Kılıç isimleri ön plana çıktı.

Karabağlar’da 2019 yerel seçimlerinin adayı Bilal Doğan yeniden başvuru yaparken İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile Konak eski İlçe Başkanı Feyzi Bayram, eski İlçe Başkanı İrfan Doğruca isimleri dikkat çekti.

Karaburun’da meclis üyesi Gökhan Toramanlar, Karşıyaka’da Büyükşehir Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran ile eski İlçe Başkanı Didem Keseli ismi ön plana çıkarken partinin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen Kemalpaşa’da ise eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu, eski İlçe Başkanı Mustafa Baş ile Meclis Üyesi Galip Atar başvuru yaptı.  İzmir Servisçiler Odası eski Başkanı Hasan Basri Bostancı da Kemalpaşa’dan aday adayı oldu.

Menderes’te eski Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yanı sıra İşadamı Sinan Akdeniz, Süleyman Artcı ve eski Meclis Üyesi Halil Taşkıran başvuru yaptı.  Ödemiş’te  Saygın Mercan ve Murat Öncel, Narlıdere’de eski Başkan Metin Yıldırım, Selçuk’ta eski Başkanlar Osman Başterzi ve Selim Girbiyanoğlu ile Büyükşehir Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen, Seferihisar’da Hüsamettin Altuntaş, Tire’de eski İlçe Başkanı Mert Falakalı, Torbalı’da eski Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, eski İlçe Başkanı Selman Günaydın, Hasan Akbıyık, Yunus Değer ve Muhammet Sefa Yıldırım isimleri dikkat çekti.