GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2018 Çarşamba 08:21

AK Parti İzmir’de başkanların gözü Ankara’da: İstifa edecekler mi?

AK Parti İzmir’de milletvekili aday listesinde yer almak isteyen ilçe başkanları da gözleri Ankara’ya çevirdi. Genel Merkez’den işaret bekleyen üç ilçe başkanının milletvekili adayı olmak istediği belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Genel seçim startının verildiği siyasi partilerde milletvekili aday adaylarının oluşturulması süreci devam ediyor. AK Parti’nin il kongresi hazırlıklarını yaptığı İzmir Teşkilatı’nda aday listelerinde yer almak isteyen isimler ise gözlerini genel merkeze çevirdi. Genel merkezden gelecek habere göre bazı ilçe başkanlarının görevi bırakabileceği ifade ediliyor.

Partide milletvekili adayı olmak isteyen ilçe başkanlarının en başında Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten bulunuyor. Daha önceki seçimlerde aday listesine yazılan Erten’in ismi İl Başkanı Aydın Şengül atanmadan kısa bir süre önce il başkanlığı için geçmişti. Ankara’ya çağrılan Erten’e il başkanlığı yerine ilçe başkanlığına devam etmesi kararı tebliğ edilmişti. Erten’in genel merkez ile temaslarının sürdüğü, kısa süre içinde kararını verebileceği öğrenildi.

Partide yine potansiyel milletvekili adayları arasında bulunan ilçe başkanlarından Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar da bulunuyor. Kırkpınar’ın, milletvekili aday listelerinde yer almak için kulis yaptığı belirtilirken en büyük desteği ise kendisine AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun verdiği öğrenildi. Başkan Kırkpınar’ın aday olmak istediğini yetkili makamlara bildirdiği öğrenildi.

Öte yandan İzmir’deki diğer ilçe ise Bayraklı… İlçe Başkanı Özgür Hızal’a “aday ol” baskısı geldiği dile getirilirken deneyimli ismin şimdilik beklemekten yana tavır içinde olduğu ifade edildi. Partide uzun yıllar yöneticilik ve seçim işleri başkanlığı da yapan Hızal, parti içinde Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a yakın isim olarak biliniyor.