GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mayıs 2018 Cuma 12:05

AK Parti İzmir’de baba-oğul vekil adayı oldu

Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak ile 25 yaşındaki avukat oğlu Mehmet Enes Devebacak, İzmir’den milletvekili aday adayı oldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda 217 kişilik milletvekili aday adayı listesi son halini aldı. Parti 5 Mayıs Cumartesi (Yarın) gerçekleşecek temayül (eğilim) yoklamasına hazırlanırken listelerde yer alan bazı detaylar dikkat çekti.

TBMM’ye gitmek için İzmir’den yarışa giren isimler arasında bir baba oğul yer alıyor. Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak ile 25 yaşındaki avukat oğlu Mehmet Enes Devebacak teşkilata müracaatta bulundu.

BEN GERİ ÇEKİLEYİM SEN GİT DEMİŞTİM, AMA SONRADAN BÖYLE BİR KARAR ALDIK
Konuyla ilgili açıklama yapan Yusuf Devebacak, “Benim uzun yıllardan beri sivil toplum örgütçülüğü yönüm var. İlk defa aday adaylığım söz konusu oldu. Oğlum hukukçu, aklı erdiğinden beri siyasetle ilgilenir, araştırmacı özelliği vardır. Tarih, kamu yönetimi okuyor. Genç kontenjanı meselesi söz konusu olunca böyle bir gelişme oldu. Ben aday adaylığımı vermiş bulundum. Sonra ‘ben geri çekileyim, sen git’ demiştim. Pazar günü öyle bir karar aldık, ikimiz birden aday olduk. İşin gerçeği budur” dedi.