GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Aralık 2018 Cuma 15:51

AK Parti İzmir’de 2 günlük aday adayı mesaisi: Kadınların kotaya ihtiyacı yok!

Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İzmir’e geldi ve yaklaşık 190 kadın aday adayıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İskenderoğlu, “180’in üzerinde kadınla görüştük. Kadın siyasetinde AK Parti’nin geldiği noktayı gösteriyor. Kotaya ihtiyacı olmadan kadınların AK Parti’yi tercih ettiği görülüyor. Bu kadınların AK Parti’de kendini temsil makamında gördüğünün işaretidir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu İzmir’e geldi.

Partisinin il başkanlığında 2 günlük program kapsamında belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvuruda bulunan kadın partililerle bir araya gelen İskenderoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz ay aday adayları için temayül yoklaması yapılırken gelinen noktada yaklaşık 190 kadın aday adayıyla değerlendirme toplantısı gerçekleşti.  

SOHBET ETTİK
İskenderoğlu programın tanışma ve değerlendirme kapsamında düzenlendiğini söyledi. Ege Bölge Koordinatörü de olduğunu da aktaran İskenderoğlu, “Manisa’ya da gidiyorum. Kadın meclis üyesi aday adayları ve kadın belediye başkan aday adaları ile bir araya geldik. Onlarla tanışıyoruz. Biz onları Ankara’ya çağırmak yerine, biz gelip ilde kendileri ile sohbet ettik. Bir birimiz tanıyalım, kendilerini nasıl ifade etmek istediklerini görmek istedik” dedi.

BEYEFENDİYE İLETECEĞİZ
Görüşmelerin değerlendirileceğini ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da aktarılacağını söyleyen İskenderoğlu, “Biz sayın beyefendiye biz raporlarımızı sunacağız. Biz kendi yorumlarımızı ekleriz ve veririz. AK Parti’nin anketleri ve çalışmaları bu konuda önemli. Bizimkisi belki denizde bir damla ama biz damla damla büyüyerek doğru kararı vermeye çalışıyoruz. İzmir için en güzel hizmeti yapacak belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarımıza karar veriyoruz” diye konuştu.  

AK PARTİ’DE KADINLARIN KOTAYA İHTİYACI YOK
İskenderoğlu ayrıca, “180’in üzerinde kadınla görüştük. Kadın siyasetinde AK Parti’nin geldiği noktayı gösteriyor. Kotaya ihtiyacı olmadan kadınların AK Parti’yi tercih ettiği görülüyor. Bu kadınların AK Parti’de kendini temsil makamında gördüğünün işaretidir” açıklamasında bulundu.