GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2020 Pazartesi 18:17

AK Parti İzmir Büyükşehir kadrosunu oluşturdu: Kimler görev aldı?

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki meclis grup temsilcileri belli oldu.

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapacak meclis grup yöneticileri ve ihtisas komisyonları üyeliklerinin çalışmaları sürüyor. İlçe belediyelerdeki oluşumların ardından gözler Büyükşehir’e çevrilirken hem CHP’de hem de AK Parti’de bazı isimlerin değişmesi bekleniyor.

Bu kapsamda; Büyükşehir meclisinde bir yıl boyunca görev yapacak yönetimde görev alacak isimler netleşti. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yeni yönetimi açıkladı.

Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal’ın görevine devam etmesi kararı alınırken grup sözcülüğüne ise Hakan Yıldız getirildi. Partinin bir yıldır grup sözcülüğünü yapan Fatih Taştan’a bu kez görev verilmedi.

Partide ayrıca grup yönetiminin sayısı 3’ten 5’e çıkartıldı.  Grup yönetiminde Hüsnü Boztepe, Fırat Eroğlu ve Burçin Kevser Kip’e görev verildi. Yönetimin önümüzdeki günlerde kendi arasında sekreterlik ve saymanlık görevlerinin dağılımını yapacağı ifade edildi. 

Öte yandan telekonferans yöntemiyle il başkanlığından İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine bağlanan Başkan Sürekli, yeni dönemde yapılacak çalışma sistemini anlattı. Sürekli, AK Parti'nin etkili muhalefet yapacağını söyledi.