GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2020 Çarşamba 16:27

AK Parti eski İl Başkanı Kabak’tan dikkat çeken çıkış: Kemalizmi yıkacağız diyen gerzek!

AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömür Kabak, Kemalizmi savundu. Kabak, Kemalizmi yıkacağız diyen gerzek İzmir’i iyi tanısın boşuna hayal kurmasın” dedi. 

EGEDESONSÖZ- AK Parti’de 2009-2010 yılları arasında İzmir İl Başkanlığı yapan Av. Ömür Kabak kemalizmi savundu. Çeşitli platformalarda, “Kemalizmi yerle bir edeceğiz, yıkacağız” diyen kişilere isim vermeden tepki gösteren Kabak, “Kemalizmi yıkacağız  diyen gerzek izmir 'i tanısın boşuna hayal kurmasın“ ifadelerini kullandı. 

Kabak’ın açıklamaları şu şekilde:

“İzmir şehir merkezi, sanırım tekrar eski yerine, Bayraklı'ya geri dönüyor. Altınyol tarafları gökdelenler ve ticaret merkezleri ile doldu, yollar geniş ve düzgün, Adliye bir çekim merkezi oldu. İzmir, Smirna ismiyle bu bölgede, Bayraklı' da MÖ 3000’lerde kurulmuş. kurulmuş. Denizi bile kız kokan bu şehir, ismini tabii ki bir Amazon kadınından almış. Eski dönemlerde "Güzel İzmir", "İyonya'nın incisi" olarak anılır ve V. Hugo'ya göre bu şehir, prensestir. Son kazılarda ortaya çıkan Bornova/Yeşilova höyüğü (bugünkü Forum Bornova civarı) ise MÖ 6500'e tarihleniyor. MÖ 300'lerde şehri alan İskender, efsaneye göre, Kadifekale Dağı’nda ava çıkıyor, bir ara uyukladığında, rüyasında, kutsal biri, şehri oraya taşımasını/kurmasını istiyor, bu şekilde şehir Bayraklı'dan, Konak/Kadifekale bölgesine taşınıyor.Ancak bugünlerde boşalıyor. Kemeraltı,AVMlerle alışveriş liderliğini kaptırmıştı. Valilik ve belediye binaları taşınsa bayağı ıssız bir yer olacak Konak civarı. Bayraklı gökdelen bölgesi ise yeni şehir merkezi olma yolunda. Kemalizmi yıkacağız diyen gerzek İzmir'i tanısın boşuna hayal kurmasın”