GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ağustos 2020 Pazartesi 14:09

AK Parti’den Tarihi Elektrik Fabrikası için Büyükşehir'e: Üstümüze düşeni yapmaya hazırız!

Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden satış portföyüne konulması hakkında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Büyükşehir’den bize yani İzmir AK Parti İl Teşkilatı’na böyle bir talep gelmedi. Üstümüze ne düşüyorsa hukuki ve bürokratik bir sakınca yoksa desteğimiz sonuna kadar vardır ” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza A.Ş.’nin 35 milyon TL karşılığında ihalesini kazandığı ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Grand Plaza A.Ş.’nin belediye şirketi olması sebebiyle satışını onaylanmadığı Tarihi Alsancak Elektrik Fabrikası ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmıştı.

ÖİB tarafından yapılan duyuruda elektrik fabrikası yeniden satış portföyüne konulurken Satış için gerekli adımın ise yakın zamanda atılması bekleniyor.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sürekli, “Biz bu konuda hep yapıcı davrandık. Bürokratik engellerden dolayı o iş gerçekleşmedi. Biz burada yapıcı tavrımızı sürdürüyoruz. Yeter ki bizden destek istesinler. O günden bu güne kader Büyükşehir’den bize yani İzmir AK Parti İl Teşkilatı’na böyle bir talep gelmedi. Kendileri kamuoyunda dillendiriyorlar. Sadece biz Deniz Bey ile İl başkanları olarak bu konuda görüştük, görüşmeye de devam ederiz. Üstümüze ne düşüyorsa hukuki ve bürokratik bir sakınca yoksa desteğimiz sonuna kadar vardır” dedi.